6 decembrie-15 ianuarie Expoziția Lumea prin ochii artiștilor evrei ai Școlii băimărene de pictură

Expoziția Lumea prin ochii artiștilor evrei

06 decembrie 2022- 15 ianuarie 2023, ora 17:00, Muzeon, str. Virgil Fulicea, nr. 3

Acces gratuit

Expoziția Lumea prin ochii artiștilor evrei ai Școlii băimărene de pictură  Lumea prin ochii artiștilor 

Expoziția prezintă o selecție de opere de artă realizate de artiști evrei din cadrul Școlii băimărene de pictură, în secolul XX. Expoziția se remarcă prin faptul că pune la dispoziția publicului lucrări rar expuse până în prezent, dar mai ales prin faptul că o parte din acestea vor fi expuse în premieră pentru public.

Operele de artă sunt picturi în ulei pe pânză, litografii și desene în acuarelă realizate de artiști evrei precum Alex Leon, Hugó Mund, Vasile Kázár, Sándor Ziffer, József Klein și Endre Vadász. Expoziția a fost organizată și curatoriată de Muzeon, în colaborare cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» și în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș.

Școala de pictură de la Baia Mare a fost o mișcare artistică înființată în perioada Belle Époque, care a dat orașului și denumirea de „oraș al pictorilor”. Colonia băimăreană din cadrul Școlii de pictură a atras de-a lungul unui secol de activitate artistică neîntreruptă, peste 3.000 de artiști plastici din Europa Centrală și de Est.

Expoziția se poate vizita pănă în data de 15 ianuarie 2023.

Program de vizitare: marți – duminică: 10:00-18:00

Te așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.