Luni, 06 decembrie 2021, ora 18:30, Opera Naţională Română, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 2-4

*Intrarea liberă

La Fanciulla del West, Giacomo Puccini – întâlnire cu realizatorii spectacolului

Muzică inovatoare, situații dramatice și vivacitate a intrigii. Acesta este spectacolul de operă La fanciulla del West, în care Giacomo Puccini lansează una dintre cele mai puternice întrebări: iubire sau lege? După o reprezentație de succes în varianta de concert în cadrul Sibiu Opera Festival,  Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită publicul să pătrundă în atmosfera vestului american într-o întâlnire interactivă cu realizatorii spectacolului – dirijor, scenograf și regizor, care vor dezvălui misterele și ne vor împărtăși din povestea protagoniștilor. Mai mult, întâlnirea vine în contextul împlinirii a 111 ani de la premiera din decembrie 1910, desfășurată la Metropolitan Opera din New York cu un succes imediat. „Inima mea bătea în ritmul muzicii din scena cărților de joc”, a relatat compozitorul pentru The New York Times după premieră.

După succesul operei Madama Butterfly, Puccini căuta un nou libret, în cele din urmă alegând piesa The Girl of the Golden West a autorului american David Belasco. Libretul a fost finalizat în august 1909, iar Puccini a avut nevoie de aproape un an pentru a finaliza partitura. Spectacolul relatează povestea a doi îndrăgostiți, Minnie și Dick. Aflând că Dick este de fapt un bandit al unei trupe de hoți, căutat pe numele de Ramerrez, Minnie, îndrăgostită profund, plănuiește scăparea lui. Șeriful locului o curtează pe Minnie, dar totul se întunecă atunci când descoperă că aceasta îl ascunde pe Ramerrez. Poate tânărul bandit să-și lase trecutul în urmă și să înceapă totul din nou alături de Minnie? Aceasta este întrebarea care oferă suspansul întregului spectacol.

Vă așteptăm, așadar, în foaierul Operei, la o întâlnire aparte cu realizatorii spectacolului La fanciulla del West.

*Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, în baza unei rezervări ce poate fi făcută aici:

Stimați spectatori,

Desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii şi doar pentru:

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Persoanele care participă la spectacole sunt obligate să facă dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital Covid-19 al Uniunii Europene.

Atenție! Certificatul verde va fi însoţit de un act de identitate.

Excepție fac persoanele cu vârsta sub 12 ani!

Vă mulțumim pentru înțelegere!