6 iunie Caligrafia ca si modalitate de expresie plastica

Luni, 06 iunie 2016, ora 18:30, Centrul Comunitar de Artă, str. Observatorului, nr. 1-3, ap. 85

Preț curs: 200 lei/ luna sau 60 lei/ sedinta 

Scrisul de mana si potentialul sau creativ. Caligrafia ca si modalitate de expresie plastica

Workshop de scriere creativa si de explorare a gestului prin caligrafie.
“Micul Print” in compozitii caligrafice.

Caligrafia, ca arta, este o cale de exprimare de sine la îndemână, o metodă de comunicare a emoțiilor și a celor mai intime sentimente, o terapie prin dezvoltarea și experimentarea ritmului propriu și renunțarea la normele impuse, o stimulare a creativitații, o modalitate de cunoaștere a inteligenței noastre corporale și de relaxare.

Cursul se adresează tuturor celor care vor sa-și imbunătățească îndemânarea caligrafică sau vor să iși extindă posibilitățile de exprimare plastica, indiferent de pregătirea anterioară sau afinitățile spre artă, caligrafie sau orice formă de expresie artistică.

În cadrul cursului, vom începe prin a crea semne cu diverse ustensile de scriere, unele traditionale, altele neconventionale, vom dezvolta apoi litere….fiecare în felul lui sau ei de a fi, de a se mișca.

Vom descoperi frumusețea fiecărei linii și texturile unice ce rezultă din scrierea acestor semne cu un anumit ritm. Vom fi atenți la viteza de scriere, la presiunea asupra peniței, direcția liniei și relația dintre litere pentru a putea crea texturi unice, expresive.

În felul acesta ne descoperim fiecare elementele propriei mișcări, modurile personale de a forma literele, apoi întregul text cu și în acord cu propriul corp. In cadrul fiecarei sedinte de lucru vom face experimente despre cum se leagă aceste mișcări și cum se pot combina.

Fiecare cursant va avea la dispoziție hârtie pentru ciornă , hârtie specială, creioane, tus, penite si alte ustensile de scris neconventionale. Atelierul se va incheia prin crearea unei carti de arta legata manual.

Cursul este structurat in sedinte creative cu o durată de 2 h și 30 minute, în fiecare zi de luni, între orele 18:30-21:00, începând cu 6 iunie. Durata intregului curs este de 12 sedinte creative și va parcurge urmatoarele module:

RITM & FORMARE
• Introducere și prezentări.
• Exerciții de formare a literelor.
• Exerciții de însușire a ritmului.
• Spațiu și structură.

LETTERING
• Potențialul expresiv în forma scrisă.
• Exerciții de explorare a ritmului cu diferite ustensile
• Potențialul expresiv în forma scrisă.
• Spațiu si compunere

POEZIA SPAȚIULUI SI CREARE OBIECT
• Lucru pe marginea temelor propuse
• Studiu individiual

Preț curs: 200* ron/ luna sau 60* ron/ sedinta .
*Toate materialele de lucru sunt incluse în acest preț.


Înscrieri: prin e-mail la adresa: cristina.arcasha@gmail.com sau telefon 0745.050.236, pana la data de 3 iunie. Pentru inscriere este necesara achitarea unui avans, echivalentul unei sedinte de lucru.
Grupa de lucru: intre 4 si 7 cursanti;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.