Marti, 06 octombrie 2020, ora 17:00, str. Someșului, nr. 45

Piață de mici producători – editia 5

Târnaț Kalotaszeg Durabil și Cultivă Orașul vă invită la o nouă ediție a pieței noastre, unde mici producători și artizani din Cluj-Napoca, Huedin și împrejurimi aduc tot felul de bunătăți proaspete sau conservate, dulci sau sărate, toate locale, sănătoase și hrănitoare.
Așa cum v-am obișnuit, vom avea legume, fructe și verdețuri proaspete și diverse conserve din grădinile TKD, Cultivă Orașul și a lui Iren din Jebuc, gemuri, siropuri și prăjituri de casă de la Kati Pocs din Huedin, biscuiți sărați și brânză de oaie, ulei presat la rece de la Kati din Văleni, plante aromatice și medicinale din grădinile Cultivă Orașul, vinuri artizanale și experimentale de la Beti, săpunuri, uleiuri și creme artizanale de la Krisztina din Căpușu, precum și brânză maturată de la Szillard din Alunișu și multe altele.
Pentru unele din produsele de mai sus, vă rugăm să plasați în avans comanda voastră până marți dimineața, intrând pe acest link: https://tinyurl.com/y7artvm2
Sperăm să petrecem o după-amiază plăcută și însorită ca de obicei și să ne bucurăm de comunitatea solidară pe care o creștem!
Încurajăm reutilizarea propriilor plase de pânză, pungi de hârtie sau caserole pentru a transporta cele cumpărate de piață.
De asemenea, vă invităm să aduceți si borcane goale și sticle din sticlă, precum și cutii de smântănă pentru a le da la schimb cu cele pline pe care de cumpărați. Dacă aveți încă și mai multe borcane pe care nu le folosiți, ne bucurăm să le primim noi și să le redăm scopul. Vă vor aștepta dățile următoare pline!
Ca toți să se simtă bine și confortabil și, în același timp, în siguranță în contextul actual, vă rugăm să nu petreceți timp în casă, decât pentru a folosi toaleta și chiuveta din bucătărie și să fim conștienți de cât timp petrecem la eveniment sau de păstrarea unor măsuri pentru a evita aglomerația.
Ne reîntâlnim curând!
Inițiativa Gustare de la Kalotaszeg promovează hrana locală și susține producătorii din 36 de sate din văile dintre Cluj și Ciucea, și încurajează folosirea ingredientelor din surse locale și cultivate fără chimicale pentru a obține produse sănătoase, gustoase și originale. Inițiativa e susținută prin asociația non-profit Târnaț – Kalotaszeg Durabil.
Cultivă Orașul este o inițiativă care promovează agricultura urbană susținută de comunitate. Astfel, vrem să aducem împreună grădinari urbani și consumatori pentru dezvoltarea unei agriculturi durabile în oraș și în imediata vecinătate a sa.