7-9 decembrie Re-Think Plastic

07 – 09 decembrie 2018, ora 18:00, Casa Tiff, str. Universității, nr. 6 

Accesul gratuit

Re-Think Plastic – weekend-ul porților deschise

Câte feluri de plastic există? Ce trebuie să știm despre plastic? Cum putem recicla individual? Cum putem responsabiliza comunitatea locală să recicleze la rândul ei?

Re-Think Plastic este un eveniment în care încercăm să găsim răspunsuri la toate aceste întrebări.

Evenimentul va fi unul al porților deschise, în care poți participa la atelierele „Snowflake Academy” (ateliere pentru copii) sau „Punga de Pungi” (atelier în care vei învăța cum să reutilizezi pungile folosite) sau poți admira lucrările realizate de studenți și copii în cadrul atelierelor de design desfășurate în cadrul proiectului.

Invitatul special al evenimentul este Sandor Korosfoy, Directorul Serviciului Public de Salubrizare al orașului Târgu Lăpuș, care sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 17:00, vorbește despre inițiativele lui și cum reușește să colecteze selectiv 60% din deșeurile orașului. Prezentarea lui va deschide dezbaterea publică: “Plasticul, provocări și soluții. Cum putem creste rata de reciclare în județul Cluj?”.

Alături de el vor prezenta: Alin Mureșan, WeRecycle, o soluție alternativă de colectare a plasticului; Alexandra Anghel, coordonator mediu Someș Delivery, rezultatele unei cercetări asupra poluării cu plastic pe cursul râului Someș.

La final vom avea o discuție deschisă în care dorim să identificăm soluții alături de prezentatori, reprezentanți ai primăriilor de pe cursul Someșului, organizații și asociații implicate în colectarea deșeurilor, precum și publicul prezent.

Re-Think Plastic este un eveniment care face parte din cadrul Quantum.

Quantum, proiect al Centrului Cultural Clujean, își propune dezvoltarea unui program pregătitor, constând în proiecte punctuale, cum este Re-Think Plastic, care dezvoltă audiențe pentru educația STEAM (Ştiinţă, Tehnologie, Engineering/Inginerie, Arte și Matematică), pentru a pregăti crearea unui centru interactiv de științe în anii următori la Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.