7 mai Repetiție deschisă publicului – Nabucco

Sambata, 07 mai 2016, ora 12:00, Opera Națională Română, Piața Ștefan cel Mare, nr. 2-4

Intrarea liberă

Nabucco – de Giuseppe VerdiEveniment dedicat “Zilelor Europene ale Operei”.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca a redevenit de curând membru al asociației Opera Europa, ce reunește cele mai importante teatre de operă și festivaluri de profil din Europa. La sfârșitul acestei săptămâni, instituția noastră se alătură teatrelor lirice ce sărbătoresc „Zilele Europene ale Operei”, sub genericul „Theatre of the World” („Teatrul lumii”) și invită publicul la o repetiție a operei Nabucco, de Giuseppe Verdi. Anul acesta marcăm a X-a ediție a „Zilelor Europene ale Operei”, la care participă 90 de teatre și companii profesioniste de operă, din 24 de țări.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită pe toți iubitorii muzicii de operă, dar și pe cei care nu au pășit până acum în sala de spectacol, la o repetiție deschisă publicului. Am ales pentru această primă și emoționantă întâlnire cu publicul opera Nabucco, de Giuseppe Verdi, care se repetă în această perioadă pe scena clujeană, în așteptarea premierei din 29 mai. Vom avea cu toții ocazia să vedem cum se desfășoară o repetiție de regie, cu acompaniament de pian, la care vor participa soliștii și corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Repetiția va fi condusă de doamna Ina Hudea, regizorul spectacolului și va dura aproximativ o oră.

Un studiu de public realizat în Europa în ultimii ani a arătat că 60% dintre participanți au intrat pentru prima dată într-un teatru de operă în cadrul diverselor activități ocazionate de „Zilele Europene ale Operei”, iar cifra de peste un milion de participanți în decursul anilor demonstrează interesul foarte mare pentru acest eveniment.

Zilele Europene ale Operei (European Opera Days / operadays.eu) sunt o iniţiativă comună a organizațiilor Opera Europa şi RESEO, în colaborare cu United States of Opera – Benelux, Opera XXI – Spania, Réunion des Opéras de France, NOCC – Marea Britanie, OperaNorge – Norvegia şi AMT – Rusia.

Vă așteptăm cu bucurie și entuziasm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.