7 mai Wild at Heart

Duminica, 7 mai 2017, ora 21:00, Atelier Cafe, str. Memorandumului, nr. 9

Pret bilet: 10 lei

Wild at Heart – lansare de album

Albumul “Wild at Heart” al cântăreţei Ruxandra Zamfir a fost înregistrat live în concert, cele două sesiuni de înregistrare având loc în celebrul club bucureştean Green Hours jazz-café, la sfârşitul anului trecut. El marchează un moment special în colaborarea dintre Ruxandra Zamfir şi muzicienii Mihai Iordache (saxofon), Sorin Romanescu (chitară) si Dan Mitrofan (chitară) – dar n-ar trebui uitat nici timişoreanul Uțu Pascu, muzician şi el, omul care s-a aflat “în spatele butoanelor”.

De ce “Wild at Heart”? În primul rând, din nevoia de a exprima deschis, fără complexe, tumultul reprimat al sentimentelor. Şi ce prilej mai bun decât acela oferit de muzica de inspiraţie nord-americană – de la jazz până la rhythm and blues şi soul? Iată de ce pe disc pot fi regăsite atât piese compuse de George Gershwin sau Sonny Burke, cât si cântece scrise de Hank Williams, Tom Waits sau Paul McCartney. În al doilea rând, pentru că numele albumului a fost ales cu gândul la versurile poemului “A prayer for the wild at heart kept in cages” (Tennesee Williams, “Stairs to the Roof”, 1949), o posibilă sursă de inspiraţie şi pentru regizorul american David Lynch, cu al său “Wild at Heart”.

Destinul profesional şi artistic al Ruxandrei Zamfir a suferit o turnura dramatică la vârsta de 30 de ani. Absolventă a Facultății de Jurnalism şi Comunicare, ea a renunţat la o carieră în domeniu pentru a-şi împlini nevoia de cântec. De aici până la absolvirea Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti si obţinerea titlului de doctor in muzică nu au mai fost decât câţiva pasi. “Galoanele” universitare nu cântăresc, desigur, cu nimic mai mult decât colaborările artistice în domeniul jazz, cântăreaţa iniţiind şi participând la diverse proiecte muzicale care i-au inclus pe pianiştii Mircea Tiberian şi Lucian Ban, pe chitaristul Sorin Romanescu şi pe saxofonistul Mihai Iordache. De altfel, chitaristul Sorin Romanescu se dovedeşte a fi o prezenţa constantă în producţiile discografice ale Ruxandrei Zamfir, el colaborând, alături de pianistul Mircea Tiberian, şi la realizarea discului “Being Green” (Green Records, 2009).

“Wild at Heart” a apărut la casa de discuri Fiver House Records, a saxofonistului Mihai Iordache. Este cel mai recent dintr-o lungă serie de albume de jazz românesc printre care se regăsesc producţii recente ale unor muzicieni şi grupuri ca Mircea Tiberian şi Toma Dimitriu, Luiza Zan, Sebastian Spanache Trio, Suzana Laşcu, Ana-Cristina Leonte, Paolo Profeti, Bucharest Jazz Orchestra, Alexandru Anastasiu şi ultimele trei albume semnate Iordache.

WILD AT HEART
jazz, soul, România

Ruxandra Zamfir | voce
Mihai Iordache | saxofon, percuție
Sorin Romanescu | chitară

Info & rezervări: 0264.450.655

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips