7 mai Zero Waste Living

Luni, 7 mai  2018, ora 18:00, Casino Centru de Cultura Urbana, Parcul Central Simion Bărnuțiu, FN

Pret bilet: 50 lei 

Zero Waste Living with Bea Johnson

Viaţa noastră este, până la urmă, o sumă de alegeri. Alegeri mari şi mici pe care le facem zilnic. Aceste alegeri, chiar dacă pe moment nu par de impact, ne pot influenţa adeseori starea de bine, cât şi mediul înconjurător.

Trăim în era obiectelor de unică folosinţă, a ambalajelor excesive şi a materialelor non-reciclabile. Aceste lucruri au devenit normale, dar trăind într-un mediu urban care păşeşte într-un ritm tot mai alert este important să devenim mai conştienţi şi să luăm alegeri asumate.
Ştim însă că aceste decizii sunt uneori greu de luat, de aceea am invitat-o pe Bea Johnson, fondatoare şi adeptă a iniţiativei „Zero Waste”

Bea Johnson a adoptat acest stil de viaţă de mai bine de un deceniu şi împreună cu familia ei produce doar un singur borcănaş de gunoi pe an. Cu ajutorul blogului şi a cărţii „Zero Waste Home” (bestseller, tradus în 21 de limbi) a reuşit să pună bazele unei iniţiative globale şi să inspire mii de oameni şă ducă o viaţă mai simplă, evitând risipa inutila de resurse.

Metodologia ei se bazează pe principiul celor cinci „R”- Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot (Refuză, Redu, Refoloseşte, Reciclează şi Compostează). Bea striveşte preconcepţii şi demonstrează că este posibil să duci o viaţă modernă, care aduce numeroase beneficii sănătăţii noastre, protejează mediul înconjurător şi ne ajută să economisim timp şi bani.

Bea Johnson a ţinut prelegeri la universităţi, evenimente corporate şi conferinţe în jurul globului, a vorbit la evenimente organizate de Google, Pixar, Adobe, pentru TEDx, Parlamentul European şi United Nations. A finalizat 11 turnee internaţionale, a avut peste 200 de speachuri în peste 35 de ţări, pe 6 continente iar în data de 7 Mai 2018, ora 18 suntem onoraţi să o avem pentru prima dată în România, la evenimentul nostru: „Zero Waste Living”.

Anunţăm cu bucurie că, după conferinţă, se vor alătura discuţiei, alături de Bea Johnson şi Anca Elena Gheorghică (Asocația Mai Bine, REDU), Ioana Tănase (ALTERNATIVE), Dan Sand ( Casa de Cultura Permanenta, Repair Cafe Cluj) și mulți alți ecologiști. Discuţia va fi moderată de Irina Breniuc (Zero Waste Romania).

Cu ajutorul acestui eveniment dorim să pornim o iniţiativă locală prin care să aducem soluţii reale pentru reducerea risipei. Principiile propuse de Bea merită ascultate de toată lumea, indiferent de modul de viaţă pe care îl ducem în acest moment. Acţiunile fiercăruia sunt, de asemenea, o modalitate de a ne face auziţi, iar facându-ne auziţi putem crea o lume mai bună.

Biletele în valoarea de 50 de lei sunt disponibile pe biletmaster.ro

*Evenimentul se va desfășura în limba engleză, iar pentru doritori punem la dispoziție traducere simultană în limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.