7 martie Atelier de benzi desenate de Mărțișor

Atelier de benzi desenate de Mărțișor

Sambata, 07 martie 2020, ora 11:00, Carturesti Iulius Mall, str. Alexandru Vaida-Voevod, nr. 53-55

Intrarea liberă

Atelier de benzi desenate de Mărțișor

Inspirati de venirea primăverii, și tradițiile asociate Mărțișorului, am pregătit un eveniment special, dedicat celor mici.

Mărțișorul este una dintre cele mai semnificative tradiții în cultura română, iar de-a lungul istoriei Mărțișorul a fost îmbrăcat cu tot felul de povești și simboluri.

Atelierul va începe prin câteva referințe la povestea mărțișorului, pe care îl vom lua și ca simbol al luptei curajoasei primăveri cu nemiloasa iarnă. Începem prin a povesti ce știm despre Mărțișor, ce am auzit de la părinți și bunici, și ce înseamnă această tradiție pentru noi.

Iar de la povești, vom trece ușor la desenat. Vom desena mai întâi împreună, pentru a ne contura personajele – Primăvara și Iarna – care vor deveni eroii principali ai poveștii noastre. În cele din urmă, fiecare copil va desena propria poveste cu cei doi protagoniști, sub forma unei scurte benzi desenate.

În povești și desene, copiii vor fi ghidați de Irina Ionescu. Irina este doctorandă la Facultatea de Teatru și Televiziune a UBB Cluj și are o vastă experiență în lucrul (și joaca) cu copiii, fiind de-a lungul timpului gazda unor numeroase ateliere (benzi desenate, stop motion, ateliere de film etc.), ținute sub egida ArtaDe Mic cu Manghiuc Ramona.

Atelierul de benzi desenate de Mărțișor este destinat copiilor cu vârsta 6+.

Durata atelierului va fi de 1h30, timp în care părinții își pot vedea în liniște de ale lor activități.

Pentru o organizare eficientă, vă rugăm să completați formularul de înscriere disponibil la: https://form.jotform.com/200583545887062

În cazul în care nu mai puteți ajunge, deși v-ați înscris, vă rugăm să ne anunțați cu o zi înainte de eveniment.

7 martie Atelier de benzi desenate de Mărțișor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top