7 noiembrie Lemnuci

Lemnuci

Joi, 07 noiembrie 2019, ora 18:00, Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Filiala Traian Brad, str. Izlazului, nr.18

Lemnuci – prezentare de carte și expoziția de ilustrații

„Cine ar fi zis că niște noduri din lemne ar putea deveni personajele unui roman fantastic?” Ioan Vîlcelean

„Pe dealurile Clopotivei, la poalele Munților Retezat, timpul pare să aibă răbdare. Acest ținut este un spațiu literar în sine, astfel că era doar o chestiune de timp până când avea să aleagă vocile care să îi spună povestea.” Paula Bora

Toate personajele din cartea Lemnuci sunt noduri din scândurile casei de lemn în care locuiesc și creează autoarea A.G. Saga și ilustratorul A.C. Gardean, casă de pe dealul magic al Clopotivei, de la poalele Retezatului și ale Munților Țarcu, regăsit în carte sub numele „Ținutul Cloposului”.

Personajele au fost botezate de către cei doi autori „lemnuci” de la cuvântul lemn și au primit caractere și personalități inspirate de oameni pe care i-au întâlnit de-a lungul vieții, fie că le sunt persoane apropiate sau doar simple cunoștințe.

Unii lemnuci au primit numele munților ce înconjoară ținutul Clopotivei și al Sarmizegetusei Ulpia Traiana, „Ținutul Sarmiei”.

Râurile ce izvorăsc din acești munți se regăsesc si ele în carte, chiar și Lacul Ostrov, sub numele de Lacul Azula (numele uneia dintre pisicile celor doi autori).

Și dacă multe din tărâmuri sunt fictive, altele sunt chiar ținuturi din Țara Hațegului. Unele însă sunt locuri care i-au impresionat pe cei doi in călătoriile lor, cum ar fi Cheile Nerei, adică „Ținutul cascadelor” sau „Terra Nerra” și Helvetica adică Elveția.

304 pagini si peste 100 de ilustrații color desenate de mână, în primul volum al romanului „Lemnuci”.

Autoarea și ilustratorul le vor prezenta cartea și o parte din ilustrații.

7 noiembrie Lemnuci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top