8-11 iunie IratioN Fest

08 – 11 iunie 2019, ora 14:30, Parcul Etnografic „Romulus Vuia“, str. Tăietura Turcului

Acces liber (singura taxă va fi biletul de intrare în muzeu)

IratioN Fest – festival de muzică și artă

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Iration Fest SRL vă invită la IratioN Fest-Roots Park, festival de muzică și artă, care va avea loc între orele 11-23. Primul eveniment de muzică reggae și de ateliere artistice și meșteșugărești din interiorul Parcului Etnografic va avea loc în acest sfârșit de săptămână.

Evenimentul nu percepe taxă de participare, singura taxă va fi biletul de intrare în muzeu.

Conceptul are la bază susținerea  artiștilor autohtoni, astfel că, majoritatea trupelor sunt alcătuite din artiști locali iar toți cei care doresc să-și aducă instrumentele artistice sunt bineveniți să le utilizeze în cadrul evenimentului. Acesta va cuprinde o scenă de muzică live (reggae) și un sistem de sunet (SoundSystem) dar și diferite ateliere de pictura, dans, cânepă, manufactură, etc. Vom pune la dispoziție o zonă „Food Corner” și Bar, iar locurile de relaxare vor fi din plin. Zonele liniștite din parc sunt, de asemenea, prielnice studenților care doresc să-și schimbe locul de studiu dintre „patru pereți” într-o zonă istorică, inconjurați de natură.

Prezența muzicii Reggae în viaţa comunităţii, de-a lungul celor cinci decenii de existenţă, a fost şi este una definitorie şi determinantă pentru lupta internațională pentru egalitate si pace, fapt care a determinat includerea sa pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către UNESCO. „Contribuţia muzicii Reggae la discursul internaţional în chestiuni precum nedreptate, rezistenţă, iubire şi umanitate subliniază dinamicile acestui element cultural care este în egală măsură cerebral, socio-politic, senzual şi spiritual”, suna declarația UNESCO, anul trecut la sfârșitul lunii noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *