8 decembrie Bună sara lui Crăciun

Bună sara lui Crăciun

Duminica, 08 decembrie 2019, ora 18:00, Casa de Cultura a Studentilor, Piaţa Lucian Blaga, nr. 1-3

Pret bilet: 20 lei

Bună sara lui Crăciun – concert de colinde

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, colindele, obiceiurile și tradițiile sărbătorilor de iarnă din satul românesc vor fi aduse în scenă de cete de colindători din mai multe localități ale județului Cluj: Frata, Huedin, Mociu, Răchițele și Negreni. Acestea vor fi prezentate aşa cum se păstrează ele în vatra satului și cum au fost cuprinse în cercetările realizate în teren de specialiștii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Spectacolul Bună sara lui Crăciun ,va fi deschis de Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Un moment aparte va fi prezența grupului de colindători din comunitățile românești din Banatul Istoric – Voivodina, Serbia, dar și celebrului cor bărbătesc din Finteuşu Mare, județul Maramureș, cel mai longeviv cor din țară, cu o activitate de peste 100 de ani.

Colindătorii, într-un număr impresionant, peste 200 de persoane, vor dărui spectatorilor clujeni momente speciale, pe care rar mai au astăzi ocazia să le trăiască de sărbători.

De asemenea, iubitorii de folclor se vor putea bucura și de colindele aduse în scenă de grupul de interpreți clujeni „Corindătorii Clujului”: Mariana Morcan, Maria Marcu, Marinela Zegrean Istici, Crina Varga-Haiduc, Mihaela Grindean, Alexandru Potra, Florin Bota, Adrian Socaciu, Cătălin Nistor, Raul Oltean și Grigore Sâmboan, acompaniați de un grup instrumental din cadrul Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană”, dirijor prof. Ovidiu Barteș
.
Spectacolul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.
Evenimentul este prezentat Grigore Sâmboan.

Concertul va fi filmat de Hora Tv. Biletele se pot procura de la casieria Casei de Cultură a Studenților Cluj, de luni până vineri, ora 10:00 -18:00, și în magazinele partenere: Entertrix Platinia Shoping Center, (et. I), Librăriile Cărturești (Iulius Mall,Vivo, Platinia Shoping Center) și Info Point Carrefour Vivo. Disponibile și online: myticket.ro și entertix.ro .
Vă așteptăm cu mult drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.