8 decembrie Recitalul elevilor

Sâmbătă, 08 decembrie 2018, ora 17:00, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, str.  Ion I. C. Brătianu, nr. 12 

Intrarea liberă

Recitalul elevilor

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca găzduiește sâmbătă, în Studioul de Concerte, Recitalul elevilor din liceele de muzică participante în proiectul cu finanțare din Fondul de Dezvoltare Instituțională, FDI / AMGD – Acces și Mobilitate, Garanția Dezvoltării 2018. Scopul proiectului este acela de a facilita elevilor din liceele cu profil vocațional (muzică) accesul la evenimente culturale și șanse egale de dezvoltare profesională față de cei din orașele cu acces la instituții de cultură, precum teatre de operă și filarmonici.

Recitalul reunește cei mai buni elevi din opt licee vocaționale cu profil muzical din țară care vor avea șansa de a cânta în fața publicului clujean. Îi veți putea asculta pe elevii Alexandru Trinbițaș (pian, Liceul de Artă, Sibiu), Alexandru Ardelean (clarinet, Liceul de Arte „Ioan Sima”, Zalău), Maria Diana Neagoe (pian, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Târgu Jiu), Alexandru Grecu (chitară, Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Bistrița), Jessica Ognean (canto, Liceul de Arte „Sigismund Toduță”, Deva), Adrian Florin Scheier (clarinet, Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Reșița), Catinca Mureșan (harpă, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, Cluj-Napoca) și Dariana Marian (pian, Colegiul de Arte, Baia Mare).

Programul recitalului va cuprinde lucrări din creațiile instrumentale sau de operă ale compozitorilor Frédéric Chopin, Carl Maria von Weber, Ludwig van Beethoven, Mauro Giuliani, Wofgang Amadeus Mozart, Claude Debussy, Alamiro Giampieri.

Vă invităm, deci, cu drag pentru a îi admira pe cei mai tineri și mai talentați muzicieni ai generației tinere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.