9-11 noiembrie Transilvania Jazz Festival

09 – 11 noiembrie 2018, ora 19:00, Sala Radio, str. Donath, nr. 160

Pret bilet: 40 lei

Transilvania Jazz Festival – a 12-a ediție

Transilvania Jazz Festival reuneşte importanţi muzicieni de jazz ai momentului. În cele trei seri de festival, publicul clujean se va putea bucura de evenimente muzicale de excepție, asigurate de artisti  internaționali din Austria, Israel, Turcia si Polonia.

Trei proiecte din zone muzicale diferite alcatuiesc programul din acest an:

David Helbock Trio Random / Control – Lansarea albumului Tour d’Horizon sub egida ACT Music.

De-a lungul anilor, “Random / Control” a dezvoltat o linie muzicala foarte distinctă. Cu materii prime diferite – compoziții originale folclorice austriece (în 2009 David Helbock a avut un mare proiect compozițional, în care a scris câte o piesă în fiecare zi a unui an întreg) sau Hits Pianoplayer’s, sound-ul Random / Control este ca o plimbare pe rollercoaster pentru ureche și ochi.

În cea de-a doua seară a festivalului, pe data de 10 noiembrie, publicul va avea parte de o calatorie muzicala in Orient.

TaKiDum este un grup cu ritm colorat și energic creat de trei prieteni muzicieni, explorând melodii și modele ritmice.

Redand improvizatii incitante, trio-ul poarta ascultatorii intr-o calatorie incantatoare, atinge suflete si activeaza toate simturile. Muzica creată permite ascultătorilor să se integreze imediat și să contribuie spontan la spectacolele live.

În ultima seară a festivalului, pe 11 noiembrie, vom fi gazdele uneia dintre cele mai stabile “linii de productie in jazz-ul modern”:

Grupul polonez a cantat pentru albumul Live “din întâmplare”, fără să știe că spectacolul din august 2016 de la Jazz Middelheim din Anvers a fost înregistrat de festival. La ascultare, au simțit că au surprins destul de bine sufletul lucrurilor, “poate pentru că nu am fost conștienti de inregistrare”. Dinamic și sigur pe sine, trioul atrage un răspuns entuziast din partea publicului. “A te afla în fața unui public de 4.000 de oameni nu-ti schimbă modul de a canta sau abilitățile”, reflectă Marcin Wasilewski, “dar cu o mulțime de această dimensiune trebuie să azvârli cu mai multă energie. Asta se aude în această înregistrare “, adaugă basistul Sławomir Kurkiewicz. “Cred că acest album captează frumos ceea ce am dezvoltat de-a lungul anilor în spectacolele live și modul în care muzica se poate schimba în concert. Este un document important pentru noi. “

Biletele pentru Transilvania Jazz Festival se pot procura de la  casa de bilete a Cinematografului Florin Piersic, Libraria Humanitas si online pe Eventbook.

Prețul unui bilet este de 40 de lei, iar un abomanent pentru cele trei concerte este de 90 de lei.

Transilvania Jazz Festival este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei, Consiliului Local Cluj- Napoca si Consiliului Judetean Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.