9-23 iunie Expozitia Viitorul in 3D Printing

9 – 23 iunie 2017, ora 17:00, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, str. Constantin Daicoviciu, nr. 2

Intrarea libera

Expozitia Viitorul in 3D Printing

Expoziția Viitorul în 3D Printing, primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale.

Peste 30 exponate, un exoschelet printat 3D, Sculptura Bloom, un braț robotic precum și castelul Bran realizat în totalitate cu ajutorul creionului 3Doodler, imprimante 3D și alte minunății vor putea fi admirate începând cu 9 iunie în Cluj, în cadrul primului eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale.

VIITORUL ÎN 3D PRINTING își propune să conducă vizitatorii în povestea reală a imprimării 3D, a modului în care este utilizată în România, oferind totodată o privire către viitor, asupra potențialului revoluționar pe care îl poate avea această tehnologie.

Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimarii 3D generează inovație – sectorul industrial, medical și industriile creative. Expoziția include și o serie de lucrari ale artiștilor nominalizați la premiile STARTS 2016, lucrări care exemplifică poziția Comisiei Europene în ceea ce privește dezvoltarea capacității de inovare la intersecția dintre arte, științe și noi tehnologii.

Pe parcursul evenimentului, publicul va avea șansa de a participa la ateliere interactive de inițiere în fabricația aditivă și procesare digitală, cu aplicații directe în design de produs. Expozitia încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori.

Evenimentul este organizat de Asociația Scientifica, în parteneriat cu Science Museum of London, Comisia Europeana, DG CONNECT, STARTS, Gluon, Centrul Cultural Clujean și cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

“Acum, mai mult ca niciodată, fiecare dintre noi poate experimenta tehnologia imprimării 3D. Artiști, entuziaști și antreprenori din întreaga lume folosesc imprimarea 3D pentru a imagina și crea obiecte cu design inovator. Ne dorim ca, prin această expoziție, să încurajăm clujenii să participe la activități de imprimare 3D, să înțeleagă și să se implice activ în acest proces, să găsească noi soluții la probleme curente”, spune Miruna Amza, Fondator Asociația Scientifica.

Expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING ramane deschisa spre vizitare până pe data de 23 iunie 2017.

Program de vizitare: marți, joi, vineri, sâmbătă, duminică: 10.00 – 16.00, miercuri: 12.00 – 18.00

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional, AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectuluipot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea finanţării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips