9 aprilie Cold Cave

Duminica, 9 aprilie 2017, ora 20:00, Atelier Cafe, str. Memorandumului, nr. 9

Pret bilet: 25 lei

Waves With No Ends Presents: Cold Cave

COLD CAVE este un colaj de darkwave, noise și synth pop, un proiect ce aparține fostului vocal al trupelor hardcore Some Girls și Give Up The Ghost, Wesley Eisold. Făcând tranziția spre XO Skeletons și Ye Olde Maids, începe să producă muzică doar pentru el, înlocuind chitara cu synth-uri vintage, modelând piese dure spre un sound romantic (deseori întâlnind aceste două calități în aceeași piesă).

Albumul de debut al formației Cold Cave, Coma Potion (demo collection) a fost lansat în 2008 de către propria casă de discuri, Heartworm Press, pentru o ediție limitată de 100 de copii. Mai târziu, în același an, trupa a lansat două EP-uri, The Trees Grew Emotions and Died și Painted Nails.

Anul 2009 a fost unul mai prolific decât cel precedent pentru Cold Cave, datorită lansării albumului Love Comes Close, care sosește împreună cu single-urile Etsy & Ruby și The Laurels of Erotomania, cu casetele cu ediție limitată Electronic Dreams and Stars Explode și cu colecția Cremations.

Pe albumul Cherish the Light Years din anul 2011 există colaborări cu Dominick Fernow ( Prurient), Jennifer Clavin, Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs), Matt Sweeney (Chavez). Pe lângă Cold Cave și casa de discuri Heartworm Press, Wes Eisold deține o librărie și galerie de artă, care se numește Juanita & Juan’s.

Info: 0264.450.655

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.