9 iunie Mesaje din Cluj

Joi, 09 iunie 2016, ora 20.00, Reactor, str. Petöfi Sándor, nr. 4

Mesaje din Cluj – lansare volum de benzi desenate, de Vlad Fosea

Mesaje din Cluj este un proiect comun a doi prieteni foarte buni din copilărie – Vlad Forsea și Olivia Sima – și o regândire a conceptului de roman epistolar. În loc de scrisori, sunt folosite SMS-uri. Lansarea va fi însoțită de o expoziție a unei serii de fotografii Polaroid realizate de către Olvia pe parcursul celor 4 ani în care a locuit în Cluj.
Timp de aproximativ un an, mesajele Oliviei (din Cluj) către Vlad (din București) urmează un oarecare curs logic. Sunt povestite petreceri, beții, absurdități si drame existențiale, iar ilustrațiile acestora sunt impresiile lui Vlad, care se afla la căpătul celălalt al firului. „Mesaje din Cluj” arată faimoasa viață de noapte a orașului dintr-o perspectivă foarte personală și detaliată, suprinzând nu doar atmosfera sa generală, dar și trăirile tipice ale unor studenți plecați la studii în afara orașului natal.
Vlad Forsea (n. 1991 în Brașov) este un tânăr artist grafic care locuiește în București. Absolvent al Universității de Arhitectură și Design Ion Mincu, el e cunoscut mai ales datorită muncii sale de sub pseudonimul Nilu Crocodilu. A colaborat cu publicații precum Revista COMICS și LEX Comics și a expus la Salonul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu în 2014 și 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.