9 mai Expoziţia Gheorghe Anghel

Expoziţia Gheorghe Anghel

Duminica, 09 mai 2021, ora 10:00, Muzeul de Artă, Piaţa Unirii, nr. 30

Expoziţia Gheorghe Anghel – expoziţie de pictură și obiect

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează expoziţia de pictură și obiect Gheorghe I. Anghel.

Lucrările din această expoziție ilustrează o parte dintr-un șir de preocupări pe care Gheorghe I. Anghel le-a avut încă de acum  30 de ani. Ele au apărut atunci când artistul a crezut că cele cercetate pe șantierele arheologice și împlinite prin călătoriile în lume, mai ales în Patrida, au putut să rodească  în ceea ce se vede și în expoziția de față.

Istoria, așa cum o vede Gheorghe I. Anghel, este istoria prin care și-a regăsit rădăcinile levantine, pe care le știa doar din povestiri. Miturile (mitos), adică acele minciuni seducătoare îl fascinează pe artist încă din copilărie, dar farmecul lor de atunci, cu timpul, a devenit căutarea unui adevăr, pe care acum, Gheorghe I. Anghel îl crede doar al său.

O parte dintre lucrările făcute în această perioadă se află în administrarea galeriei Art du Temps din Franța, galerie cu care artistul colaborează de aproximativ douăzeci de ani.

Program de vizitare: 10.00 – 17.00 Gheorghe Anghel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *