9 mai Gala Muzicii Academice

Miercuri, 9 mai 2018, ora 19:00, Auditorium Maximum, str. Emmanuel de Martonne, nr. 1

Intrarea libera

Gala Muzicii Academice – editia I

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” organizează „Gala Muzicii Academice”, o „ceremonie deschisă” în care vor fi premiați profesori și studenți, muzicieni care s-au remarcat prin rezultate excepționale, prin aportul lor la creșterea valorii academice, didactice și de cercetare.

Astfel, în urma hotărârii Senatului Academiei de Muzică „Gh. Dima”, vom avea onoarea să îi premiem pe următorii membri ai comunității academice:

Prof. univ. dr. Eero Tarasti – muzicolog, semiotician, Universitatea din Helsinki – colaborator și Doctor Honoris Causa al AMGD

Acad. prof. univ. dr. Cornel Țăranu – compozitor

Prof. univ. dr. Aurel Marc – interpret oboi

Sebastian Țună – student la specializarea Compoziție

Cadmiel Boțac – student, pianist

Paul Sârbu – concertmaestru al Orchestrei Filarmonicii „Transilvania” din Cluj, absolvent al AMGD

Gabriel Bebeșelea – dirijor, absolvent al AMGD

Prin talentul lor acești artiști au inclus orașul nostru pe harta marilor evenimente muzicale ale lumii, un motiv în plus pentru recunoașterea valorii lor în viața artistică națională și internațională.

Însă valoarea unei instituții de învățământ nu este dată doar de studenți și cadre didactice, ci și de toți cei care ne susțin, care simt și iubesc muzica.

De aceea, în semn de mulțumire pentru susținere și colaborare, aspecte care au făcut posibilă reușita acţiunilor noastre instituţionale şi menținerea unor standarde calitative de-a lungul timpului, am invitat alături de noi și partenerii AMGD (parteneri culturali, administrativi, media, universități), pentru a le mulțumi public pentru sprijinul acordat.

Pentru a da o notă distinctă evenimentului, Gala Muzicii Academice va cuprinde și un spectacol extraordinar la care își vor da concursul maeștrii și discipolii acestora, programul artistic fiind susținut de către profesorii și studenții AMGD: Carmen Gurban, Andrei Manea, Ion Storojenco, Alexandra Leșiu, Franceso Ionașcu, Alexandru Lazăr, Veronica Stegărescu, Cadmiel Boțac, Eusebiu Huțan.

Vă invităm să celebrăm împreună excelența în muzică, într-o seară dedicată recunoașterii valorii, a muncii, a talentului și a educației din orașul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.