9 mai Urban Girls

Miercuri, 9 mai 2018, ora 18:30, Muzeul de Arta, Piaţa Unirii, nr. 30

Donatia minima: 30 lei

Urban Girls

“Urban Girls” este un eveniment cultural, care doreste sa combine moda, cu arta plastica si muzica, atat pentru a dezvolta o comunitate locala, dar si pentru a conduce actiuni caritabile.

Proiectul a inceput ca o colaborare intre fashion blogger-ul Ruxandra Chis si fashion designer-ul Liana Szilagyi, care impreuna au creat o colectie de haine capsula, intitulata Urban Girls.

Dat fiind ca isi doreau ca proiectul sa aiba o paleta cat mai larga, s-a nascut ideea de a aborda mai multe domenii artistice.
In urma acestei decizii, s-au alaturat ulterior artistele Cristina S. Cantemir si Liuba Rosca, amandoua absolvente ale Facultatii de Arta si Design Cluj Napoca.

Prin combinarea celor trei verticale de exprimare libera – arta, fashion si muzica, evenimentul doreste sa sprijine in principiu femeia si leadership-ul femenin, dat fiind ca dreptul femeilor de a crea arta a aparut tarziu, abia in secolul 20. Datorita acestei acceptari tarzii a femeii ca entitate artistica, am creat un concept prin care dorim sa aducem in prin plan istoria artei creata de catre femei, sa ajutam la intelegerea acesteia, dar mai ales pentru a echilibra balanta si a le aduce la acelasi nivel de egalitate cu barbatii, in acest context.
Totodata dorim sa si promovam lucrari de arta, pentru a le face mai vizibile, dar si pentru a le folosi drept punct de pornire in dezbateri pe teme culturale.

Iar noi consideram ca se poate ajunge la aceasta, doar prin colaborare si sustinere reciproca.

Suntem de parere ca acest eveniment va ajuta la educarea si starnirii intereselor pentru dezvoltare, prin arta, fashion, muzica, si nu in ultimul rand pentru colaborare, in randul femeilor de pretutindeni.

Pentru ca proiectul are la baza crearea unei comunitati, am decis sa oferim ceva acesteia. In timpul evenimentului se va crea o tombola cu premii si o licitatie cu lucrari de arta, si tinute vestimentare din colectia nou-lansata “Urban Girls”. Banii stransi vor fi donati Casutei Bucuriei, care ofera un camin pentru 10 copii dintr-un mediu nefavorabil.

Ne dorim ca acest eveniment sa fie deschis publicului larg, pentru ca oricine este interesat sa poata sa participe, donatia minima fiind de 30 RON.

Va asteptam cu drag sa cream lucruri frumoase impreuna si sa sprijinim Casuta Bucuriei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.