9 noiembrie Shora

Joi, 09 noiembrie 2017, ora 19:00, Reactor de creație și experiment, str. Petofi Sandor, nr. 4

Pret bilet: 20 lei

Shora – spectacol de dans contemporan

Coregrafie: Simona Dabija, Mariana Gavriciuc, Camelia Neagoe, Oana Zară

Performeri: Simona Dabija, Luiza Dimulescu, Oana Zară, Mariana Gavriciuc, Camelia Neagoe, Maria-Beatrice Tudor, Ștefan Mohor, Eugeniu Cozma, Daniel Mihoc, George Pleșca, Alexandru Bordea.

Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor/event/u35RoJscwztpr8yn

în aceeași zi, de la ora 15:00 are loc și Workshop de dans contemporan – SHORA

SH Φ RA este un spectacol despre ritmul care jonglează în interiorul unui grup pulsatil adus în stare hipnotică. Corpurile își construiesc propriile reguli de joc, instaurând toposul esențial în care acestea funcționează. Publicului i se propune un spațiu delimitat, o corporalitate împrumutată și transformată, intermitențe vocale și un dialog discontinuu. Pipăind minți vechi, cunoaștem și recunoaștem experiențe perene, care se mențin vii prin transferul către corpuri noi.

Fragmente din specificul vizual și sonor românesc se află înmagazinate într-un inconștient al grupului. Treptat, acestea străpung nivelurile superioare și se insinuează înspre o reconstrucție a identității. Actualul recuperează fondul pierdut și se îmbogățește cu însăși bazele sale. Energia grupului contopește căutările singulare ale fiecărui interpret într-o lume completă și coerentă.

Limbajul mutant astfel dezvoltat preia teme vechi, reinterpretându-le. Sensul apare ca mecanism aplicat voluntar unor segmente ale existenței, legate într-o ciclicitate apăsătoare și ludică în același timp. Experiențele umane capătă valoarea pe care le-o atribuie cel care le trăiește. Finalul nu aduce cu sine răspunsuri, doar variante de interpretare și reinterpretare ale unui traseu comun.

Spectacolul SH Φ RA face parte din proiectul cultural COre, co-finanțat de AFCN – Administratia Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Cei patru coregrafi ai spectacolului sunt masteranzi UNATC, secția Coregrafie. Aceștia au participat în diverse proiecte, atât în calitate de coregrafi, cât și de interpreți.

Oana Zară a evoluat ca și interpret în ”Equua”, coregrafia Alina Iacob, a obținut premiul pentru cel mai bun interpret în cadrul Galei Absolvenților UNATC 2016, cu spectacolul ”Labirint” (coregraf și interpret), a participat la Gala UNACOR 2017, pe scena ONB.
Simona Dabija colaborează ca dansator în spectacolele Aftertaste și Couterbody (Tangaj Dance), precum și în filmul de dans Sonder. Se alatură proiectului inițiat de Thomas Steyart pentru realizarea spectacolului Solatium la WASP-Working Art Space and Production. În prezent, colaborează cu Circul Globus, împreuna cu artiști și creatori ai companiei Cirque du Soleil. Colaborează cu Teatrul Odeon în calitate de actor-performer în două spectacolele Casanova si Kafka- 5 vise, regizate de Dragos Galgotiu.

Mariana Gavriciuc a început să își adune experiența încă din sălile facultății, lucrând cu colegii de la diferite secții și a continuat prin a ține cursuri de dans contemporan pentru adulți, precum și un laborator de mișcare și expresivitate, orientat spre nevoile tinerilor actori. Este co-autorul spectacolului independent de teatru-dans ”Virgo” și performance-ului social interactiv ”Atra”, autor al ”Use me, use me, abuse me”- spectacol de licență câștigător al premiului mare în cadrul ALT Concurs de Coregrafie 2016 și ”7 singuratici într-o zi de iarna” – spectacol rezidență, Teatrul de Balet din Sibiu.

Camelia Neagoe a coregrafiat și a participat ca interpret în spectacolele de dans contemporan ”Self”și ”În zodia peștelui” (după Iona, Marin Sorescu). A realizat conceptul coregrafic pentru filmul de dans ”Tesseract”și este implicată în proiecte de dans și educație culturală.

Bilete:

Bilet întreg: 20 RON

Bilet elevi, studenți, pensionari: 12 RON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com xmanyclips