9 octombrie Pelicula

Pelicula

Alexandru Vaida Voevod

Accesul liber

Pelicula – Dumb and Dumber și Fight Club

La câte filme în aer liber ai apucat să mergi anul ăsta?
Aha, ne gândeam noi.
Profită de ultimele zile de căldură și hai la film!

Te așteptăm în Iulius Parc pregătit/ă cu entuziasm și popcorn. Noi te așteptăm cu Dumb and Dumber și Fight Club.

ora 18:00 – Dumb and Dumbe

In comedia Tantalaul si Gogomanul / Dumb and Dumber, cei mai ametiti baieti din lume, Lloyd si Harry (Dumb and Dumber, Jeff Daniels), fac in timpul unei calatorii, cele mai incredibile idiotenii, imposibil de descris in cuvinte. Lloyd e sofer si intr-o zi conduce la aeroport o frumoasa femeie, Mary (Lauren Holly), care-si uita in masina servieta cu bani. Desi alearga dupa ea, nu reuseste sa o mai gaseasca, dar afla ca a plecat la Aspen. El si Harry decid sa-i duca banii si pornescla drum cu masina. Aventurile din Tantalaul si Gogomanul / Dumb and Dumber nu-i ocolesc, cei doi provocandu-le, spre necazul celorlalte personaje, si marele haz al spectatorilor, care vor rade cu lacrimi.

ora 20:00 – Fight Club

Viața e un iad. Fără bani, cu o slujbă monotonă și stresantă, cu fiecare nouă zi la fel ca cea de ieri, un tânăr trăiește fără speranță de mai bine și fără idealuri. Dar în viața lui apare cineva care îl învață să se miște și să trăiască liber. Pătrunde în labirintul unui joc dur, anarhic, al unor lupte mortale, nemotivate. Devine membru al unui club unde învață să se bată, înlocuind, pentru a-și dovedi puterea, amorteala spiritului cu agresivitatea. Dar înțelege curând că nu acesta e răspunsul la întrebările sale.

Un insomniac devenit o veritabilă bombă cu ceas (Edward Norton) și un comis-voiajor alunecos (Brad Pitt) canalizează agresivitatea masculină primară într-o formă nouă și șocantă de terapie.

Conceptul lor se bucură de un succes uriaș și “cluburi de luptă” se formează în lumea subterană a fiecarui oraș, până când o tipa senzuală și excentrică (Helena Bonham Carter) devine un obstacol în calea lor și declanșează un șir de evenimente derulate dement, complet scăpate de sub control, până la uitarea de sine.

Inițiativa Pelicula face parte din programul Com’ON Cluj-Napoca ’20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.