Achiziția unui duplex – un avantaj neprețuit

Ultimii ani au adus un stimul pe piața de imobiliare. Nu numai că a existat un interes crescut pe piața de vânzare-cumpărare, însă și investiţiile în noi construcții au fost remarcate. Piața este într-o continuă dezvoltare, de aceea vine mereu cu alte și alte oferte. Duplexurile, spre exemplu, nu sunt un concept nou, însă acum sunt mai populare ca oricând.

Sunt construcții avantajoase, spațioase, sunt interesante, deci motive să fie alese există. Desigur, avantajele de achiziție sunt cu mult peste astfel de prime impresii. Dacă sunteți în căutare de o investiție în zone cu potențial în turism spre exemplu de apartament duplex Brasov, ar trebui să știți mai întâi de toate că scopul unor astfel de locuințe este să schimbe ideea de clasic. Iată despre ce este vorba.

Duplexul – prin ce se definește?

Locuința de tip duplex este pe două niveluri. Această dispunere se aplică și la locuința duplex ce se referă practic la o construcție divizată. Cu alte cuvinte este o suprafață de locuit alăturată alteia, având peretele comun. Desigur că, fiecare în parte dispune de camere, grădină, intrare separată etc.

Duplexul are de regulă pe un nivel bucătăria, baia, precum și camera de zi. Etajul înseamnă zona de dormitoare și de o a doua baie. Un stil de duplex al celor de la Maurer Imobiliare, spre exemplu, are 75,86 de mp. Dispune de bucătărie de tip open space, alături de camera de zi, precum și de un balcon spațios.

De avut în vedere, căci duplexul este imaginea în oglindă a unei construcții, practic două părți gemene să spunem, este dispunerea locuinței. Interesant va fi cum pătrunde lumina naturală în interior. Așadar, specialiștii spun că este de preferat ca duplexul să aibă o poziționare de așa natură încât una din laturile comune să fie spre sud și una spre nord. Peretele ce le desparte ar trebui să fie pe axa de nord-sud.

Avantajele duplexurilor

Avantajele unei locuințe de acest gen se raportează în primul rând la nevoile și posibilitățile financiare ale locatarilor. Per general vorbind, duplexurile par să fie ideea genială de a ține familia aproape și totuși de a avea limita intimității păstrată. Mulți le consideră ca fiind cele mai economice tipuri de construcții. Cu sisteme comune ale instalațiilor sanitare, electrice, costurile pot fi mai mici decât dacă s-ar deține întreaga casă.

Costurile par să fie și ele mai rezonabile, într-o comparație de caz între o casă, un duplex sau un apartament. Practic există șansa unui spaţiu mai extins, însă fără costuri exagerat de mari. Dacă în duplex urmează să locuiască familii înrudite, cu atât mai plăcut va fi pentru ambele părți.

Din punct de vedere financiar mulți găsesc varianta de duplex cu mult mai avantajoasă. Raportarea la acest aspect ține de fiecare în parte. Cert este că există și variante multiple pentru ca o astfel de achiziție să fie cu atât mai avantajoasă. Ne întoarcem din nou la exemplele oferite de Maurer Imobiliare, renumit dezvoltator în domeniu. Pentru cei care își permit, plata integrală este ideală. Alte variante sunt referitoare la plata în tranșe: în 3 tranșe, cu 30% avans la încheierea de contract, în 2 tranșe cu 6,9% avans sau plata direct la dezvoltator. Această din urmă opțiune înseamnă plata a 30% din suma la semnarea de antecontract, 25% în rate lunare până la recepția în sine a locuinței și 45% în rate plătite lunar la dezvoltator.

Deținerea unei proprietăți înseamnă investiție, costuri, întreținere și așa mai departe, la pachet cu tot felul de griji. Însă înseamnă în egală măsură și posibilitatea de a investi, de a câștiga confort, de a închiria ulterior. Duplexurile sunt sigure, neafectate de inflație, sunt spații plăcute în care să locuiești și percep sume de achiziție nu la fel de mari ca și casele clasice.

Reprezintă așadar un altfel de tipar, un altfel de spațiu de locuit. Duplexul este o variantă tot mai aleasă întrucât împarte în egală măsură spațiul astfel încât să existe intimitate, dar și o exploatare a spațiului imediat vecin. În orice caz, duplexul este avantajos la scară largă. În funcție de planurile pe care și le face viitorul proprietar, ar putea exista decizia închirierii de asemenea, având în vedere și locația suprafeței – poate prezenta interes pentru turiștii dornici de confort, pentru familii îndeosebi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.