Anna Blinkova și Jasmine Paolini și-au câștigat locul în finala Transylvania Open WTA250. Duminică, 16 octombrie, de la ora 17.30, ele se vor lupta pentru marele trofeu și cele 280 de puncte WTA ale turneului. Va fi cea de-a cincea întâlnire a celor două jucătoare pe teren.  finalistele Transylvania Open  finalistele Transylvania Open 

Jasmine Paolini: Niciodată nu e ușor să joci o finală și o luptă cu Anna nu va fi ușoară. Și ea este o jucătoare foarte bună. Mă aștept la un meci greu și o să încerc să dau ce e mai bun din mine. Transylvania Open este foarte important pentru mine. Este printre ultimele turnee din sezon și sunt puncte importante pentru Australian Open. Nu eram sigură dacă sunt pe main draw, dar poate acum voi fi.”

Anna Blinkova trăiește la Cluj o săptămână magică. Jucătoarea a câștigat un meci greu, în trei seturi, purtat cu Anastasia Potapova, favorita 4 a turneului (5-7, 6-4, 6-4). Venită din calificări, Blinkova a ajuns astfel la șase victorii consecutive la Cluj, iar la Cluj va juca prima finală WTA a carierei.

Anna Blinkova: ”Mă simt minunat, dar și copleșită în același timp. A fost un meci greu, iar Anastasia este o jucătoare foarte bună și agresivă. A fost un joc mental. Am fost norocoasă de câteva ori, dar am încercat să joc fiecare punct și să fiu curajoasă. Asta m-a ajutat să câștig. Sunt fericită să fiu aici la Cluj, în finala turneului. Nu m-am gândit că voi ajunge atât de departe atunci când am venit la Cluj, dar am încercat să joc fără frică și asta cred că m-a dus departe.”

Jasmine Paolini a învins-o în trei seturi pe pe Xiyu Wang, scor: 7-5, 4-6, 6-4. Deși a jucat echilibrat și a luptat pentru fiecare punct, Wang  a fost limitată de o nouă accidentare, în zona abdominală.

Jasmine Paolini:Am suferit o accidentare serioasă la genunchi în mai. Mi-am revenit repede, dar nu a fost ușor. Cred că avantajul meu a fost că sunt rapidă, alerg repede și astfel prind mai multe mingi. Sunt fericită să fiu la Transylvania Open, e un turneu minunat, foarte bine organizat. Publicul m-a încurajat, nu știu de ce. Probabil pentru că românii iubesc Italia.”

Duminică, 16 octombrie, de la ora 15.00, se va juca și finala la dublu. În teren va intra echipa fomată din Kamilla Rakhimova și Yana Sizikova vs. echipa formată din Kirsten Flipkens și Laura Siegemund.

Turneul de tenis Transylvania Open WTA250 se desfășoară în perioada 8-16 octombrie, pe hard, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. 32 de jucătoare au concurat la simplu și 16 echipe la dublu. În joc au fost puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.