Galeria Cluj Art, cea mai mare galerie privată de artă contemporană din Cluj, invită artiștii români la preselecția organizată pentru participarea la expoziția “Artiști români pe simeze internaționale 3-Mestre, Veneția” care va avea loc în perioada 26 aprilie – 8 mai 2021 la prestigioasa galerie D’E.M. Venice Art Gallery din Veneția (Italia).

Galeria de artă D’EM Venice s-a deschis la Venice Mestre în 2017 și s-a remarcat imediat prin organizarea de evenimente artistice care depășesc cu mult simpla expoziție.

După cum declară și Elena Petras Duleba, proprietara galeriei: “Scopul galeriei de artă D’EM Venice a fost întotdeauna să capteze un caracter multicultural și internațional, plin de idei și creatori gata să facă față unui sistem în continuă creștere și din ce în ce mai exigent, în care împletirea multiculturală și etnică duce la puncte neexplorate și fascinante. de vedere. Această situație a văzut întotdeauna Veneția pe primul rând încă de pe vremea Serenissimei.”

Astfel, în cei trei ani de activitate, Galeria crește și se modelează în conformitate cu nevoile artiștilor și a celor peste 7000 de colecționari cu care colaborează, reușind să creeze adevărate punți culturale naționale și internaționale.

La inaugurare galeriei, invitat de onoare a fost artistul internațional Alexander Kanevsky. Alți artiști apreciați de talie internațională care  au luat parte la eveniment: Emilio Vedova, Mario Schifano, Renato Guttuso, Ernesto Treccani, Arturo Martini.