Atelier de creatie mandale, meditatie si introspectie

MANDALA – Instrument pentru Cunoașterea de Sine

Vino să descoperi alături de noi semnificația mandalelor și să-ți creezi mandala ta personală. Necesitatea de a realiza o mandală apare cu predilecție în momente de transformări personale intense. Ea este mai mult decât o imagine pentru ochii noștri, ea reprezintă o stare interioară a unui moment.

Prin crearea unei mandale se produce un proces profund de reechilibrare, ce ajută la stabilizarea și integrarea vieții noastre interioare dar și la exprimarea creativă a unor aspecte noi și unice.

Natura simbolică a mandalei ne ajută să accesăm niveluri mai profunde ale inconștientului, reamintindu-ne de relația noastră atât cu lumea exterioară cât și cu cea interioară și permițându-ne să le integrăm într-un tot unitar.

Utilizată la întregul său potential, mandala ne poate transforma modul în care ne percepem pe noi înșine și tot ceea ce ne înconjoară.

Mandala nu a fost utilizată numai în tradițiile religioase, ci apare în toate aspectele vieții, de la arhitectură, la corpurile cerești sau psihologie. Ea conține o enciclopedie a lumii finite și o hartă către infinit, fiind un refugiu sigur care permite reconcilierile interne și reîntregirea, unind elemente fragmentate și distincte într-o schemă unitară, ea reprezintă însăși natura de bază a existenței.

Prin concetrarea atenției asupra mandalei și a realizării formelor ei repetitive, la nivelul creierului se simte o încetinire a activității emisferei stângi și o activare puternică a emisferei drepte, permițând astfel creativității și gândurilor intuitive să iasă la suprafață.

Mandalele facilitează devierea atenției dinspre lumea exterioară înspre centrul sacru din interiorul nostru.

Atelierul va conține o parte introductivă de relaxare și interiorizare prin tehnici specifice meditației Heartfulness, iar apoi veți fi ghidați în realizarea unor mandale personale, specifice fiecăruia dintre voi.

Toate materialele necesare atelierului vor fi puse la dispoziție de organizatori. Tu vino doar cu deschiderea de a învăța ceva nou și bucuria de a petrece momente de relaxare și creativitate alături de noi,

Data: 01 decembrie 2017

Locatia: Atelier Verde Cub, Blv. 21 Decembrie 1989, nr. 146, etaj 1, (în cadrul Imprimeriei Ardealul).

Ora 14.30 – 17.00

Cost: 45 lei

Înscriere cu numele prin sms la 0741609453. Doar 6 locuri disponibile.

Facilitator Elvira Bozga

Elvira Bozga este artist plastic Bozga Elvira Art domeniu în care activează atât ca artist cât și ca profesor de arte plastice pentru copii și adulți. Elvira Bozga predă pictura la Scoala populara de arte Tudor Jarda din Cluj Napoca și la propriul Atelier Verde Cub. Este trainer Heartfulness si practica meditatie din 2009.

Vă așteptăm cu bucurie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *