Au început înscrierile pentru Festivalul Internațional CAOLIN 2017

Înscrierile pentru cea de-a patra ediție a Festivalului de Ceramică Contemporană CAOLIN 2017 au fost deschise. Anul acesta organizăm prima ediție internațională a Festivalului CAOLIN, care a avut până acum un caracter național. Artiștii și designerii de produs care doresc să participe sunt invitați să completeze formularul online de pe http://caolin.ro/aplicatie-caolin-2017/ (în limba română), sau pe  http://caolin.ro/en/aplicație-caolin-2017/ (în limba engleză), până la data de 26 aprilie 2017.

CAOLIN 2017 (19-21 mai, Cluj-Napoca, România), aflat la a patra ediție, se va desfăsura pentru prima dată sub titulatura „Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană-CAOLIN”.

În cadrul festivalului vor fi organizate Târgul Internațional de Ceramică Contemporană – CAOLIN, expoziții personale cu lucrări artistice sau de design și o serie de ateliere gratuite pentru copii și adulți. CAOLIN se numără deja printre evenimentele internaționale importante ale ceramicii contemporane.

Târgul CAOLIN va prezenta operele originale a circa 20 de artiști, iar publicul va fi invitat să descopere o selecție variată de lucrări, de la creații artistice la obiecte utilitare, accesorii-bijuterie contemporană și obiecte decorative de cea mai înaltă calitate, în atmosfera primitoare a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Palatul Reduta, Memorandumului 21, Cluj-Napoca, România).

Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană ~ CAOLIN este organizat de Asociația Caolin, o organizație non-profit fondată în 2014 cu scopul de a promova arta ceramicii și de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacționa cu acest mediu.

„Suntem de părere că practicile artistice, abandonate tot mai mult în favoarea metodelor industriale, reprezintă un important bagaj de cunoștințe care trebuie promovate. Prin formă, textură, senzație și atingere, creatorul unui obiect stabilește o legătură fizică și emoțională cu cel care se folosește de obiect. Ceramica este mediul care poartă cel mai fidel cunoștințele creatorului, îi transmite prezența, pasiunea și devotamentul”, afirmă Ioan Sumedre jr., președintele Asociației Caolin.

Pentru mai multe informaţii despre CAOLIN,

vizitaţi www.caolin.ro,

Ne găsiţi şi pe Facebook: http://www.facebook.com/caolinart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.