Au început înscrierile pentru Ludoteka

S-a dat startul înscrierilor pentru cel mai mare festival din Transilvania dedicat familiei! Între 16-18 septembrie, clujenii se vor bucura de cele mai atent gândite și eficiente activități bazate pe învățarea prin joc. Aceștia sunt invitați în Parcul Central  să petreacă timp împreună, părinți, copii și bunici, și să-și schimbe ritmul cotidianului în cadrul unui eveniment extraordinar de 3 zile, într-un decor de poveste.

Cu un concept unic în România, Festivalul Ludoteka reunește zeci de ateliere, activități și workshop-uri care îi vor ajuta atât pe cei mici, cât și pe cei mari să dezvolte noi abilități și competențe sociale și să cunoască mai bine lumea din jurul lor. Pentru participarea la atelierele creative, înscrierile se fac pe site.

Ateliere sunt în număr de 12:  muzică, ceramică, textile, fotografie, lucru manual, pictură, tehnologic,  tradițional, radio, televiziune, origami și teatru. Taxa de înscriere la un atelier este de 15 lei, iar în funcție de numărul ales, se aplică reduceri.

Structura festivalului se prezintă ca o colecție de ateliere, jocuri creative și cursuri; este încadrată într-un spațiu deschis, accesibil, dotat cu tot ce poate fi transformat în joc; festivalul Ludoteka spune o poveste în care copilul devine eroul principal al activităților: el alege atelierul, activitatea și partenerii de joc și implică adulții în această lume.

Au răspuns provocării și s-au alăturat festivalului meşterind la ceea ce  ei se pricep cel mai bine: Cosmin Tudoran, Oana Lupaş, Ana Morodan, Raluca Anton, Dorel Găină, De-a-Arhitectura, Nod Makerspace , Mini Reactor, Petronela Popoviciu, Andrei Roşulescu  și mulţi alții.

Toate cele 3 mari segmente ale festivalului (ateliere de creație, activități de familie și cursuri) vor fi coordonate de ludotekari, persoane specializate în direcțiile respective. Se urmărește creșterea calității relațiilor copil-părinte și promovarea educației non-formale, valorificând potențialul creativ și dispoziția ludică a copiilor și a adulților prin soluții alternative și participative de ocupare a timpului liber.

Pentru detalii și înscrieri, consultați www.ludoteka.ro și pagina de Facebook.

Festivalul Ludoteka este organizat de Asociația Culturală Ludoteka în parteneriat cu Bigtime Production.
Evenimentul este susţinut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Local, Consiliul Județean Cluj.

Asociația Ludoteka susţine proiectul Cluj Capitală Europeană 2021.

Ludoteka se adresează în special copiilor de toate vârstele, dar și familiilor de pe raza județului Cluj și oferă participanților posibilitatea de a folosi arta ca mijloc de învățare și exprimare, prin metode de educare non-formală. Ideea a apărut din nevoia acută de schimbare, ce se resimte tot mai mult în jurul nostru.

Parteneri: Rondocarton, Radio Cluj, TVR Cluj, Librăria Cărtureşti, Polus Center, Happy Color, Yellow Store, Curs de fotografie, Tomi Tothpal, Centrul de Cultură Urbană Casino, Brandmór, Cubic Softlab, KeSolutions şi Minimum Studio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.