Barajul Dragan este situat pe Valea Draganului si se afla la o distanta de aproximativ 80 km de orasul Cluj – Napoca. Barajul Dragan are o arhitectura absolut uimitoare si uneori da impresia ca ne aflam intr-o alta lume.

Povestea de la Barajul Dragan

 

Barajul Dragan 1

Acest obiectiv a fost construit in anul 1987. Obiectivul ofera o priveliste de vis si din pricina faptului ca a fost construit la confluenta dintre raurile Dragan si Sebesel. Constructia barajului a fost una extrem de dificila pentru ca este ridicat pe un perete stancos extrem de abrupt. Barajul Dragan are o inaltime de 120 m si o deschidere de 424 m. Datorita acestui baraj, s-a format un lac de acumulare. Lacul se intinde pe o suprafata de 292 ha si cuprinde 112 milioane de metri cubi de apa. Lacul din zona este populat cu diverse specii de pesti si desigur ca in zona se poate practica pescuitul.

Barajul functioneaza si ca o mica hidrocentrala. Astfel, apa din lacul de acumulare este folosita si pentru producerea de energie electrica, dar si pentru atenuarea viiturilor sau de ce nu chiar si pentru irigatii.

Barajul Dragan

Vizita la Barajul Dragan

 

O vizita la acest obiectiv turistic este absolut obligatorie pentru fiecare clujean si pentru orice turist care petrece mai mult timp in apropiere. O vizita la Barajul Dragan este bine-venita in orice perioada a anului, fie ca este vara sau iarna. Peisajele de aici sunt unice in lume. Cei care fac o scurta vizita pana la acest obiectiv, cu siguranta se vor incarca cu energie.

La baraj se poate ajunge extrem de usor. Astfel, turistii pot ajunge cu masina sau de ce nu intr-o drumetie cu bicicleta. Daca alegeti o calatorie cu bicicleta pana la baraj, totul va fi mult mai frumos, pentru ca va puteti opri oriunde sa surprindeti peisajele superbe, cu ajutorul aparatului de fotografiat.

Lacul de acumulare Dragan

Mai multe fotografii aici.

De la Barajul Dragan pornesc o serie de trasee turistice care se intind pe mai multi km. Asadar, persoanele care fac o vizita pana la baraj pot alege un alt traseu turistic, la fel de interesant, dupa ce pleaca de la obiectiv.

Obiectivul este deschis turistilor fara taxa de vizitare.