Bastionul Croitorilor este un turn de fortificatie care a facut parte din Vechea Cetate a Clujului. Acest obiectiv s-a pastrat din cele mai vechi timpuri pana in prezent. Bastionul Croitorilor se afla pe strada Baba Novac, foarte aproape de centru. De-a lungul timpului obiectivul a fost finantat de breasla croitorilor din Cluj. Turnul este construit exclusiv din piatra daltuita, ceea ce il face extrem de masiv.

indicatoare Bastionul Croitorilor

Bastionul Croitorilor – istoric

Bastionul reprezinta coltul din partea de S – E a cetatii medievale, construita in secolul 15. Intre anii 1627 si 1629, Bastionul Croitorilor a fost reconstruit aproape de la 0 si astfel a capatat forma care o are si in zilele de azi. Desigur ca pana in prezent acesta a fost renovat de mai multe ori. In perioada comunista, aici a fost amenajat un muzeu de istorie, fiind expuse foarte multe obiecte. In anul 1601, tot aici a fost omorat generalul Baba Novac, acesta fiind tras in teapa. Cateva secole mai tarziu, in anul 1975, generalului i s-a facut si o statuie.

Statuie Baba Novac

In prezent, Bastionul Croitorilor gazduieste Centrul de Cultura Urbana, acesta avand mai multe spatii destinate exclusiv culturii. De asemenea, in locatie este amenajata si o cafenea.

Ce putem vedea la Bastionul Croitorilor

Statuie Bastion

In aceasta locatie minunata se organizeaza foarte multe expozitii. Asadar, cei pasionati de arta se simt formidabil atunci cand viziteaza Bastionul Croitorilor. De asemenea, tot aici se organizeaza si foarte multe evenimente cultural educative. Dintre acestea amintim: cateva lansari de carte si evenimente dedicate copiilor cu prilejul diferitelor ocazii. Bastionul Croitorilor este un loc incarcat de istorie si cultura, unde vizitatorii  sunt  rasfatati din toate punctele de vedere.

Bastionul Croitorilor

foto

Bastionul Croitorilor este un punct de maxima importanta pentru orasul Cluj – Npaoca si asta pentru ca locul este unul ditre cele mai vizitate. Aici vin extrem de multi turisti, astfel majoritatea oamenilor care viziteaza orasul nostru aleg sa poposeasca si la acest obiectiv turistic foarte important. De altfel si amplasamentul acestuia este unul destul de bun, deoarece este foarte aproape de centrul orasului. Asadar, daca sunteti turist in orasul nostru, cu siguranta veti merge in centru si daca tot mergeti pana acolo, atunci va invitam sa vizitati si Bastionul Croitorilor.

Citeste si despre: Laguna Albastra – o minune a naturii