Bilanț Liberty on Bike 2019: peste 30 de biciclete și pachete de rechizite pentru copii defavorizați din Cluj

Ediția cu numărul șase a Liberty on Bike, desfășurată recent, are și cel mai mare efect în comunitate de până acum: peste 30 de biciclete noi și tot atâtea pachete de rechizite școlare vor fi dăruite unor copii din centre sociale și familii defavorizate din Cluj. Evenimentul anual este organizat de Liberty Technology Park și Asociația Club Sportiv Tura de Noapte, iar legătura cu copiii se realizează cu sprijinul CERT Transilvania.

Liberty on Bike se bucură, ediție după ediție, de o implicare tot mai crescută din partea comunității. Și anul acesta, angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic, partenerii și pasionații de ciclism care au participat la eveniment au făcut front comun pentru cauza socială, iar creșterea s-a reflectat la bilanț. După ce în edițiile precedente s-au strâns în total 50 de biciclete care au ajuns la copii din zone izolate ale Munților Apuseni, ediția 2019 a adus 30 de biciclete noi, cărora li se adaugă și donații în bani pentru pregătirea de pachete cu rechizite școlare. Toate acestea vor ajunge la copii din centre sociale și familii defavorizare din Cluj.

Liberty on Bike înseamnă trei zile dedicate ciclismului, pentru profesioniști și amatori. Anul acesta, Criteriul Companiilor, competiție de echipă pentru rezidenții parcului tehnologic, a fost câștigat de echipa Control Data Systems (Mircea Vlasin, Gabriel Săpânțan, Zoltan Padrah și Andrei Lazea). Gentlemen’s Race, cursa cu echipe formate aleatoriu și care parcurg 35 de kilometri, i-a avut pe podium pe Andrei Barban, Virgil Retegan, Istvan Szabo și Sergiu Leuce (locul I), Adrian Marchiș, Remus Pintea, Cristian Stan și Gabriel Păcurar (locul II), Tiberius Paul Savu, Szolt Langviser, Ovidiu Bularca și Pavel Zifcsak (locul III). Premianții Grand Fondo, cursă montană de 120 km destinată cicliștilor cu experiență, sunt Daniel Sadmari, Tudor Șofron, Szolt Langviser, Eugen Gheorghiță, Cristian Reghian și Mircea Dan.

Liberty on Bike este o competiție care încurajează mersul cu bicicleta ca parte a unui stil de viață sănătos și se desfășoară în fiecare toamnă, începând cu 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.