Bogdan Chiritoiu participă la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca

PRIAevents împreună cu Consiliul Concurenței a organizat mai multe ediții ale PRIA Competition Conference la București dezbătând temele importante pe care trebuie să le știe companiile pentru a se pastra un mediu concurențial sănătos.

În 23 octombrie vom organiza în premieră, la Cluj-Napoca, conferința PRIA Competition – eveniment  care va reuni toate sectoarele economiei direct interesate din Cluj –  IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, servicii și nu numai.

Bogdan M. Chiriţoiu – Preşedintele Consiliului Concurenţei, a acceptat invitația de a participa la Conferința PRIA Competition Cluj-Napoca 2018 – evenimentul cu o structură complexă, pentru prima dată organizat la acest nivel în regiune.

De ce Cluj- Napoca? Pentru că este orașul cu cea mai mare dezvoltare în ultimii ani, fiind ales de foarte multe companii pentru investiții, dar și care a creat mulți antreprenori de success. Este un oras dinamic pentru mai multe sectoare de business, este orașul smart care este în frunte, si are același PIB per capita ca și Bucureștiul și, nu în ultimul rând, are  are unul dintre cele mai dezvoltate medii academice și rezultate excelente ale studenților.

Acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri  juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

Indiferent de domeniul în care activați, dacă doriți să vindeți sau să cumparați o companie, trebuie să primiți avizul Consiliului Concurenței. Membrii unor asociații profesionale trebuie de asemenea să știe care sunt liniile care nu trebuie calcate când vine vorba despre concurență. Și companiile de stat trebuie să respecte mediul concurențial. Iar autoritățile trebuie să vegheze la păstrarea unui astfel de mediu.

Asadar, concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Lectorii invitați la aceasta conferință sunt: Emil Boc – Primarul Municipiului Cluj-Napoca,  Bogdan M. Chiriţoiu  – Preşedinte, Consiliului Concurenţei; Marius Pirvu – Președinte, ANPC; Acad. Prof. univ. dr. Ioan – Aurel Pop – Rector, UBB Cluj;  Mihaela In – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații; Adrian Ster – Partener, Wolf Theiss Romania ; Voicu Oprean – Președinte, Aries Transilvania; Mihaela Rus– Presedinte/Fondator, AFA Cluj; Ludger Thol – Presedinte, DWNT; Bogdan Herea – Presedinte, C.FAC; Daniel Homorodean- Board memberCluj IT Cluster/ Președine Arxia;Conferința va fi moderată de către Raluca Voivozeanu – CEO, PRIA Conferences

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Conferința PRIA Competition face parte din seria de conferințe PRIAevents – conferințe ce aduc în atenție, de fiecare dată, cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass – mediei. Cu o experienţă de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Detalii complete și despre înregistrare puteți găsi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.