„Brâncuși de la Cluj” la galeria Cluj Art

Brâncuși de la Cluj

Artistul Ovidiu Guleș, supranumit „Brâncuși de la Cluj”, găzduiește la galeria Cluj Art, situată pe strada Paul Chinezu, numărul 4, o expoziție permanentă de sculptură. Totodată, aici se găsește și un atelier de sculptură, unde iubitorii de artă îl pot observa pe artist cum mânuiește uneltele în procesul creațional pentru a obține rezultatul finit. Bazele parteneriatului dintre maestru și Cluj Art s-au pus în luna noiembrie a anului trecut, acesta devenind o prezență constantă a spațiului fizic și spiritual al galeriei.


Ovidiu Guleș s-a născut la Arad la data de 11.01.1965 și este absolvent al Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, licențiat în sculptură și arte plastice, promoția 1995. Este un sculptor veritabil, având numeroase expoziții la nivel național (Arad, Cluj-Napoca, Sinaia, București), dar și la nivel internațional (Ungaria, Polonia, Italia, Franța, Japonia, Coreea de Sud, Israel, Olanda, Anglia). Mai mult, Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, a primit cadou din partea artistului, cu ocazia câștigării celui de-al treilea titlu, o lucrare înfățișând portretul sculptat al antrenorului.

Talentul, pasiunea și munca sa neîncetată au fost recunoscute în cadrul Taberei Internaționale de Sculptură de la Balaton, unde, în 2010, a obținut premiul „Dalta de Aur”. Sculptorul este menționat și în „Enciclopedia Personalitățlor din România”. Expoziția poate fi vizitată de luni până sâmbătă între orele 11-19, intrarea fiind gratuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.