Călătoria Muzicii – Concert educativ pentru mari și mici

Seria de Concerte „Dima Tineret” este coordonată de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca prin clasa de „Management Artistic”, în colaborare cu „Centrul de Creație Artistică”, „Departamentul de Specialitate cu Profil Psihopedagogic” și clasa de „Regie Teatru Muzical”. Scopul acestui proiect este de a forma noua generație de adolescenți în spiritul unor valori artistice corecte și de a familiariza studenții cu acțiunile educativ-muzicale. Concertele se adresează copiilor cu vârste între 5 și 18 ani.

Prin concertul educativ “Călătoria Muzicii” urmărim să dezvoltăm gustului viitoarei generații pentru muzica cultă. Titlul descrie intenția noastră de a reliefa drumul pe care muzica l-a parcurs până în ziua de astăzi, fiind totodată o aluzie la “călătoria” emoțională în care o lucrare muzicală îl poartă pe ascultător. Concertul va fi prezentat sub forma unei povești muzicale în care fantasticul și istoricul se unesc.
Pe lângă aspectul educativ-muzical concertul nostru va viza și ideea de muncă în echipă. Echipa noastră este formată din trei pianiști, două violoniste și un cornist. În conceperea repertoriului am ales aproape toate combinațiile posibile între aceste instrumente pentru a crea ideea de “rezultat prin muncă în echipă” și de “unitate în diversitate”.

Un punct de interes al evenimentului nostru îl reprezintă piesa de încheiere. Ultima lucrare prezintă una din direcțiile în care se îndreaptă muzica contemporană, fiind compusă special pentru ansamblul nostru și prezentată în audiție absolută în cadrul concertului nostru. Astfel dorim să îi apropiem pe spectatori de muzica contemporană și să realizăm un final “inedit”.

Informații și rezervări: Lect. univ. dr. Diana Elena Sârb: dianaepop@yahoo.com, diana.sarb@amgd.ro.

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.