Caravana cu Jocuri-festival de joacă, carte și arte ajunge în Iulius Parc Cluj

Caravana cu Jocuri

Între 24 și 27 septembrie 2020, Iulius Parc din Cluj devine destinație de joacă și lectură. Happy Color România și Iulius Mall Cluj Napoca te cheamă la Caravana cu Jocuri – festival de joacă, carte și arte. După două ediții de succes – una în iunie la Timișoara și alta în iulie la Iași,

Caravana cu jocuri poposește la Cluj într-o formulă extinsă, adăugând zonelor cu jocuri și ateliere o zonă cu carte pentru copii.

Patru zile mari și late te așteaptă cu o sumedenie de lucruri de făcut. Imaginația își va lua avânt, creativitatea și curiozitatea vor pune pe fugă gândurile de zi cu zi. Jocuri educative, jocuri de societate, jocuri de stimulare a memoriei și a creativității, cărți de citit și de cumpărat, personaje de poveste, concerte, ateliere de creatie, se vor reuni într-un festival al familiei, prieteniei și socializării.

Pornind de la ideea că jocurile și cărțile fac casă bună împreună, am gândit și un târg de carte pentru copii, o zonă special amenajată în care veți găsi titluri de la edituri consacrate la prețuri pe care le aștepți de mult. Alături de zona de joacă și târgul de carte pentru cei mici se vor afla zonele destinate atelierelor de creație și evenimentelor muzicale, amenajate pe spațiul verde din Iulius Parc și în zona ponton. Accesul la acestea se va face pe bază de înscriere la fața locului, pentru un număr limitat de persoane care pot să participe la fiecare eveniment în parte.

Participarea la evenimentele de joacă este gratuită, dar se va face prin înscriere online, tot pentru un număr limitat de persoane care pot lua parte la acestea o singură dată pe zi, la zona de joacă corespunzătoare vârstei, numărul de persoane fiind limitat la 199, pe intervale orare.

Caravana cu Jocuri 1

Pentru înscrierea la activitățile din zona de joacă trebuie accesat linkul https://bit.ly/2ZHUcRA

Edițiile de la Timișoara și Iași au adus laolaltă un număr mare de iubitori de jocuri. Am reușit să oganizăm un eveniment de amploare în condiții de maximă siguranță. În contextul actual, în care tradiționalele festivaluri de vară s-au amânat pentru anul viitor și socializarea este limitată, relațiile interumane fiind din ce în ce mai mult reduse la mediul online, ne-am întrebat ce anume le lipsește copiilor noștri și copilului din fiecare dintre noi. Am descoperit că lipsesc bucuriile 16 septembrie 2020 copilăriei: joaca, prietenii, socializarea. Credem în rolul educativ al jocurilor în formarea copiilor, stimularea imaginației și întărirea relațiilor. Credem în puterea jocurilor de a aduna prieteni și străini în jurul meselor pentru a petrece timpul împreună, oferind mereu o provocare sau un mod nou de a vedea lucrurile. De aceea, veti găsi în cadrul festivalului o mulțime de jocuri cu diverse tematici si pentru diferite categorii de vârstă. Vor exista zone de joacă împărtite în funcție de aceste categorii, cu mese rezervate pentru trei persoane sau pentru câte o familie, spune Valentin Mihai, manager Happy Color.

Caravana cu Jocuri 7

Evenimentul se va derula cu respectarea tuturor normelor de siguranță impuse de autorități în conformitate cu Ordinul Ministerului Culturii nr 2941 din 19 iunie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.