Datorită faptului că modelele de case din lemn se construiesc mult mai rapid decât cele din cărămidă și că, în funcție de situație, pot să coste mai puțin – cu aproximativ 20-30 de procente față de celelalte tipuri, acestea au început să intre tot mai mult în atenția românilor ca alternativă pentru opțiunile clasice pe care le aveau până atunci.

Nu numai partea de economie a jucat un rol important în acest caz, ci și faptul că izolează bine termic, practic costurile de încălzire sunt foarte mici și nici nu va trebui să stați pe timpul verii cu aerul condiționat în permanență deschis. Reprezintă un avantaj considerabil pentru cei  care doresc case mai micuțe, care să nu depășească două etaje. Din păcate, ele nu pot permite mai mult decât acest lucru. Asta nu înseamnă că nu sunt confortabile, că nu pot fi luxoase, ci pur și simplu că se adresează unei categorii de public cu simț practic, pentru care casa nu trebuie să fie un palat ca să însemne acasă.

Acestea fiind spuse, sunt multe firme din România care se ocupă exclusiv cu construcția de case din lemn, unele fiind mai serioase sau mai puțin serioase. Asta bineînțeles că ține și de experiența acumulată în timp, care în cazul unei firme de construcții este esențială, practic este ca o carte de vizită.

Una dintre cele mai serioase firme din România care se ocupă cu construcția acestor tipuri de case este Litarh, care deține un portofoliu diversificat cu modele case din lemn, care vă poate arăta ce a reușit să construiască această echipă de-a lungul timpului.

Dacă veți verifica site-ul și portofoliul prezentat în cadrul acestia, veți observa că echipa Litarh a construit case în România, dar și în alte șase țări precum: Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia și Norvegia. Fiecare din aceste construcții se mulează pe specificul țării în care au fost realizate. Pentru că sunt profesioniști, aceștia vor respecta întocmai planul dat, dar vor avea grijă în același timp să vă dea și sfaturi cu privire la anumite aspecte ce țin de construcția casei.

Încă din anul 1998 aceștia se ocupă de construcția caselor pe acest specific, fiind mai mult o afacere de familie. Cei doi fondatori sunt ambii ingineri constructori case, iar acest lucru garantează că se va ține cont de cele mai înalte standarde la fiecare construcție.

Chiar dacă pe Internet se oferă tot felul de informații care ar spune că realizarea unei case de acest tip nu durează mai mult de 100 de zile sau prețul pe metru pătrat începe undeva de la 300 de euro, specialiștii de la LITARH nu își spun părerea decât după ce analizează îndeaproape proiectul și vă oferă o estimare, aplicată exact pe ce așteptări aveți.

În funcție de ce preferințe ați putea avea, echipa Litarh vă poate oferi inclusiv partea de proiectare. După cum spun și acești specialiști, nu oferă un cost estimativ, ci unul personalizat, just, care indică adevărata valoare a construcției, fără a umfla prețurile într-un mod nejustificat. Experții Litarh sunt disponibili oricând să vă răspundă, oferindu-vă la cerere oferte privind prețul și structura unei asemenea case.