Castelul Banffy de la Rascruci – monumentul de langa Cluj

Castelul Banffy din Rascruci este un obiectiv interesant si extrem de frumos. Castelul este situat in comuna Bontida, aflata la mica distanta de orasul Cluj – Napoca. Castelul Banffy de la Rascruci este un obiectiv deosebit de important. Castelul este inscris pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Lista a fost elaborata de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania, in anul 2010. Castelul Banffy de la Rascruci a fost ridicat in secolul 8, avand un stil eclectic. Castelul Banffy de la Rascruci este total diferit de Castelul Banffy de la Bontida.

Din ce se compune Castelul Banffy din Rascruci

 

Castelul Banffy de la Rascruci are o imensa valoare istorica si turistica. Castelul este alcatuit din 2 corpuri de cladiri plus alte anexe. Accesul principal in interiorul castelului se poate face prin partea sudica . Castelul Banffy de la Rascruci este un adevarat monument artistico – istoric. Locul este atat de pretios deoarece in interiorul castelului s-au pastrat foarte multe obiecte decorative, care evident au o valoare inestimabila. Odata ajunsi la etaj, cei care viziteaza Castelul Banffy de la Rascruci vor avea parte de o priveliste cu totul aparte. De la balconul castelului se poate observa cu usurinta tot domeniul familiei Banffy

Castelul Banffy de la Rascruci 1

Castelul Banffy de la Rascruci dispune de un teren de aproximativ 4,5 ha. Din toata aceasta bucata de pamant, pe o portiune de  881 mp sunt ridicate constructii, iar restul sta nefolosit. Intre anii 1967 si 2007 la Castelul Banffy de la Rascruci a functionat o scoala speciala. In anul 2007 aceasta a fost desfiintata.

Cum se poate ajunge si ce se poate face la Castelul Banffy de la Rascruci

 

Drumul pana acest obiectiv este unul destul de bun. In sensul ca se poate ajunge foarte usor cu masina. Pana acolo este un drum accesibil tuturor vehiculelor. Cei care doresc sa viziteze acest loc incarcat de istorie vor ramane uimiti de frumuseata si farmecul aparte care-i inconjoara.

Castelul Banffy de la Rascruci

foto

Castelul Banffy de la Rascruci este unul dintre cele mai frumoase castele din intreg judetul Cluj, deci merita sa fie vizitat de toata lumea, mai ales ca se afla la mica distanta de orasul Cluj – Napoca.

Deschis turiștilor cu taxă de vizitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.