Câștigătorii BT Făget Maraton

În ciuda vremii, peste 1000 de concurenți din peste 15 țări, au participat la cea de-a șasea ediție a BT Faget MTB Marathon Series & Trail Running powered by Banca Transilvania & Blue Air.

Cel mai tânăr concurent care s-a prezentat la competiție are 6 ani, iar cel mai în vârstă 81. La traseul lung al competiției de amatori, care a măsurat 41 de km, cel mai rapid ciclist adult a fost Sânza Raul (01:57:22), iar la proba feminină, Fodor Elena (03:01:07).

La competiția de alergare montană, semimaraton, cel mai bun timp la proba masculină a fost obținut a fost de către Crainic Andrei Marius (01:52:30) iar la cea feminină de către Botezan Mihaela (02:21:09). Cei 12 km de la proba de cross au fost parcurși cel mai rapid de către Timiș Gelu Viorel (00:55:03).

Cel mai bun timp înregistrat la traseul scurt de biciclete (30 km) a fost obținut de către Burța Roberto (categoria masculin 18-29 ani – 01:20:11) iar dintre fete, Bondor Salome a reușit să termine cursa cu cel mai bun timp (01:49:14).

Competițiile de copii au fost câștigate de către: Farkas Aron (masculin 6-8 ani), Bianca Carcu (feminin 6-8 ani), Hămbășan Dragoș Stefan (masculin 9-10 ani), Posea Silvia (feminin 9-10 ani), Hozat Elias George (masculin 11-12 ani), Movilă Andra–Lavinia (feminin 11-12 ani), Han Andrei (masculin 13-14 ani) și Vezentan Andreea Nicoleta (feminin 13-14 ani).

Dintre cele peste 50 de persoane cu dizabilități înscrise la competiția dedicată lor, Puczi Laszlo Barna și Tulit Rozalia și-au adjudecat primele locuri la masculin, respectiv feminin.

Lista completă a câștigătorilor o puteți găsi aici:

http://clujulpedaleaza.ro/stage/displayChampionships/3/98/

Conform statisticilor Clujul Pedalează, ciclismul și alergarea montană rămân un sport preferat de către bărbați, doar 15% din numărul total de participanți fiind femei.

Despre Clujul Pedalează :

Clujul Pedalează este un club sportiv fondat în 2011, actualmente afiliat Federației Române de Ciclism, care a organizat pentru prima dată, în 2011, primul campionat local de ciclism care se adresa unui public larg, având categorii de vârstă de la 3 la 60 de ani, amatori și elite, precum și categoria specială pentru persoane cu dizabilități. Până în prezent organizatorii au ridicat ștacheta la peste 100 de competiții sportive, dintre care cinci campionate naționale și patru concursi internaționale dar și alte proiecte care au ca scop promovarea ciclismului ca sport de masă, ca alternativă pentru deplasarea zilnică și ca stil de viață activ și sănătos.

Dintre acestea se pot aminti Maratonul Făgetului, Maratonul Gilău, Maratonul Băișoara, Campionatele Naționale de Șosea, Micul biciclist și siguranța lui, Asaltul Dacilor și mult iubitul Ciclomoș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.