Finala națională a competiției Global Startup Awards a avut loc în seara zilei de 7 noiembrie la Impact Hub Cluj-Napoca. Peste 150 de invitați au participat la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate antreprenoriatului din România, întâmpinând cu emoție și entuziasm cele 12 startup-uri românești câștigătoare în competiția națională, din cele 200 de nominalizări.

Startup-ul românesc al anului 2016 este Mira Rehab, o companie de software din Cluj-Napoca care a revoluționat lumea medicală cu ajutorul unei aplicații care supervizează recuperarea persoanelor cu dizabilități locomotorii. Mira Rehab are patru membri fondatori: Alina Călin, Andrei Cantea, Andrei Dascălu și Cosmin Mihaiu.

Ceilalți 11 câștigători sunt:

Investor of the year: 3TS Catalyst Romania

Best IoT Startup by GE: Vector Watch

Most Influential Woman by SAP: Cristiana Bogățeanu

Best Coworking Space: Nod Makerspace

Best Early Stage Startup, proudly supported in Romania by Startarium: Pony Car Sharing

Best Acceleration/Incubation Program by Infobip: Spherik Accelerator

Best Social Impact Startup, proudly supported in Romania by Uber: Axosuits

Best Indie Game Developer by MITO: Angry Mob Games

Best AI/Chatbot Solution: UIPath

Best Fintech: Mobilpay Wallet

Best User Experience:  Hipmenu

Câștigătorii au fost aleși în urma unei jurizări realizate de profesioniști din mediul de business dar și de către publicul larg. Startup-urile premiate în etapa națională sunt calificate pentru competiția regională Central European Startup Awards, care va avea loc pe data de 1 decembrie, la Ljubliana, Slovenia.

“Startarium este alături de antreprenorii români încă din primele etape de dezvoltare ale business-ului lor. Ne bucurăm să susținem inițiative care recompensează și promovează startup-urile valoroase”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub, inițiatorul proiectului Startarium.

“Competiția națională din acest an a Global Startup Awards a evidentiat efervescența și potențialul de dezvoltare al ecosistemului antreprenorial din România. Felicităm toate startup-urile câștigătoare și le dorim mult succes în etapa regională!”, a declarat Hajnalka Bessenyei, director Impact Hub Cluj-Napoca.

“Startup-urile românesti premiate la finala națională a competiției Global Startup Awards au toate șansele să ajungă povești de succes internaționale. Vom fi mereu aici să susținem spiritul antreprenorial și inovația, valori care ne definesc”, a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager, Uber România.

Impact Hub Cluj-Napoca este partenerul uneia dintre cele mai prestigioase competiții internaționale dedicate startup-urilor. Lansat în 2012, programul Global Startup Awards premiază startup-uri tech relevante din 25 de țări. Fiecare etapă națională se concentrează pe a nominaliza și a premia cele mai bune startup-uri cu o vechime de maxim 5 ani dar și ecosistemul local care le susține. În același timp, participarea la aceste evenimente amplifică numărul de oportunități existente, facilitând interacțiunea între antreprenori și oferind noi perspective de colaborare.

Impact Hub Cluj-Napoca este partener al competiției Global Startup Awards, organizând etapa națională.

Cu sprijinul: UBER România, Startarium.ro

Despre Impact Hub Cluj-Napoca

Impact Hub Cluj-Napoca este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor inovatoare în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente. Impact Hub Cluj-Napoca face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 75 de locații de pe 5 continente.