11 dintre cele 69 de proiecte înscrise în concursul „Clujul cu flori” din acest an, care a avut loc în perioada 15 iunie-15 septembrie 2023, au fost declarate câștigătoare de către juriul competiției organizate de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului. De asemenea, alte trei proiecte au câștigat premiile speciale oferite de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului și Asociația Clujul Comoară.  11 dintre cele 69 de proiecte înscrise în concursul „Clujul cu flori” din acest an, care a avut loc în perioada 15 iunie-15 septembrie 2023,       concursului Clujul cu flori 2023 concursului Clujul cu flori 2023

 Anul acesta au intrat proiecte foarte frumoase, variate, cred că a fost foarte greu pentru juriu să aleagă câștigătorii. Sperăm ca proiectele florale pe care le vedem să le dea tuturor locuitorilor Clujului un impuls puternic înspre decorarea cu flori a spațiului în care locuiesc”, a spus Lilla Szabó, vicepreședinta Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Criteriile de jurizare au ținut cont în special de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite și maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate. Astfel, câștigătorii ediției din acest an sunt:

Categoria „Persoane fizice”:   

 • Cel mai frumos balcon/terasă: Andrea Polereczky – proiectul „Balcony”
 • Cea mai frumoasă curte/grădină: Enikő Szabó – proiectul „Oază de liniște”
 • Cea mai frumoasă grădină urbană de plante aromatice: Ariana Cordoș – proiectul „Barier of the outside world” / „Bariera lumii exterioare”
 • Cel mai frumos proiect floral din județul Cluj: Nicoleta Vidican-Golea – proiectul „Povești cu flori la marginea pădurii”
 • Cea mai frumoasă fațadă de casă/apartament: Fejér Olivér și Sipos Dávid – proiectul „A Malomárok felett található erkély kivirágzása. Egy színes folt egy műemlék épületen” / „Balcon înflorit deasupra Canalului Morii. Un loc plin de culoare pe o clădire protejată”
 • Cel mai frumos spațiu verde din fața blocului: Vlad Tascău – proiectul „Evadare dintre blocuri”

Categoria „Instituții publice/companii”:

 • Cea mai frumoasă amenajere de spațiu exterior: Daniela Cîmpan – proiectul „Magazinul”

  Categoria „Fotografie”

 • Cea mai frumoasă fotografie de proiect floral din domeniul public din Cluj-Napoca: Adriana Kovacs – proiectul „Doar flori”

Premii speciale

 • Raluca Pădurean – proiectul „Privim în culori”
 • Anamaria Milonean – proiectul „Prin anotimpuri: armonii în culori”
 • Mihai Andrei Rusu – proiectul „Colțul meu de rai”

concursului Clujul cu flori 2023

Juriul care a analizat proiectele din concurs și a stabilit câștigătorii a fost compus din Angéla Kalló, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj, arhitectul Dan Clinci, reprezentantul Asociației Urbannect, Arnold Macalik, arhitect și Adrien Szilágyi, reprezentanta Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Câștigătorii vor fi contactați în cursul acestei săptămâni pentru a le fi înmânate premiile.

Inițiativa ’’Clujul cu flori’ aparține Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, o asociație a cărei rădăcini se întind mult în trecutul Orașului Comoară (anii 1880-1890) și de numele căreia se leagă proiecte importante, precum gestionarea spațiului verde din jurul grupului statuar Matia Corvin din Piața Unirii, dezvoltarea Parcului Central sau amenajarea Cetățuii. Înființată în 2017, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului readuce la viață scopurile vechii organizații și își propune să contribuie la crearea unui spațiu vital sănătos, plăcut, de bun-gust și estetic cu ajutorul și cu participarea activă a cetățenilor urbei. Fondatorii Asociației doresc ca Clujul să fie nu numai un oraș modern în sensul de azi al cuvântului și plin de posibilități, ci și unul care corespunde standardelor occidentale în ceea ce privește esteticul și frumosul.

Proiectul „Clujul cu flori’’ este finanțat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca.