Castrul Roman Samum este situat in localitatea Caseiu din judetul Cluj. Obiectivul este unul de o importanta majora pentru tot judetul Cluj, dar si pentru intreaga Transilvanie. Castrul este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Ardeal si este un important centru istoric.

Castrul Roman Samum  – descriere

Castrul Roman Samum este o constructie extrem de veche astfel, obiectivul a fost construit inca din anul 106. Castru a fost construit pe malul raului Somesul Mare, care se afla la aproximativ 6 km de localitatea Dej. Castrul este un interesant obiectiv turistic deoarece pe vremuri era cel mai important punct de aparare al Daciei Nordice. Castrul Roman Samum este inscris si el pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj elaborata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania, in anul 2010. Castrul  a fost reconstruit aproape in totalitate in secolul 3 pe vremea imparatului Hadrian. Noua constructie avea o suprafata de aproximativ 27.225 mp. Odata reconstruit, Castrul a fost facut doar din piatra, ceea ce oferea o mult mai mare rezistenta in fata atacatorilor.

Castrul roman Samum

foto

De ce nu trebuie sa ratati o vizita la Castru

O vizita la acest obiectiv poate fi cel putin interesnata. Cu siguranta vizitatorii vor descoperi locuri noi, locuri pe care nu le stiau si care sunt absolut uimitoare. Acest loc este unul in care istoria troneaza , dovada fiind chiar anul in care s-au pus temliile Castrului. O vizita la Castru este extrem de importanta pentru cei care vin in Cluj – Napoca, deoarece locul este foarte aproape de captitala Transilvaniei. Cei care vin aici nu trebuie sa-si faca probleme cu locurile de cazare. In apropiere exista cateva pensiuni care sunt gata sa-I deserveasca pe clienti la orice ora din zi si din noapte. De asemenea, gazdele de aici sunt foarte primitoare, iar turistii se vor simti extrem de confortabil.

Castrul Roman Samum  este unul dintre cele mai interesante locuri din Transilvania. Asadar, daca veniti pana la Cluj nu ratati o vizita la Castrul Roman Samum, pentru ca acest loc este unul cu totul deosebit.

Deschis turiștilor fara taxă de vizitare.