Cetatuia – locul de unde se observa Clujul

Cetatuia este unul dintre cele mai inalte locuri din orasul de pe Somes. Ei bine, din acest loc putem observa o priveliste absolut uimitoare. Mai exact se poate vedea in toata splendoarea sa orasul Cluj–Napoca.

Cetatuia – date istorice

Date istorice Cetatuie

Cetatuia este o veche cetate construita in cartierul Gruia. Originile acestei cetati sunt extrem de vechi, mai exact din perioada Habsburgica. Intre anii 1715 si 1735, pe dealul din Gruia se inalta o fortificatie mareata, pe numele ei Cetatuia. Aceasta era inconjurata de bastioane. Scopul principal pentru care a fost construita aceasta fortificatie este acela de a asigura stabilitatea si controlul in oras. O buna bucata de timp (pe vremea comunismului), Cetatuia a fost adesea folosita si ca inchisoare pentru cei care se opuneau regimului de atunci. Din pacate din vechea fortificatie au mai ramas doar cateva ziduri, care au supravietuit alunecarilor de teren. In anii 70 in zona s-a ridicat si hotelul Belvedere, care in prezent este la cele mai inalte standarde.

Hotel Belvedere

Cetatuia este locul ideal pentru plimbari

O plimbare intotdeauna este binevenita. Cetatuia este un loc in care orice plimbare se transforma intr-o placere deosebita. In acest sens, de-a lungul timpului aici au avut loc foarte multe cereri in casatorie, evenimente festive, evenimente culturale si multe alte petreceri, bineinteles si datorita localului care este amplasat in zona. Cetatuia este locul perfect si pentru cei care sunt dornici de aventuri si senzaii tari. Mai exact in zona se poate practica foarte bine parasutismul.. Acest loc minunat este ideeal de vizitat in timpul verii.

Cetatuia vara

foto

Dupa cum bine stim, in oras este un aer aproape sufocant, iar la cativa pasi totul se schimba brusc, pentru ca natura isi face loc printre betoane. Asadar, daca vreti sa scapati de canicula de afara si sa va indepartati putin de poluarea masinilor, va invitam pe Cetatuie sa petreceti clipe minunate. De asemenea, obiectivul se poate vizita chiar si in perioada iernii, singurul inconvenient ar fi ca aici este putin mai rece decat in oras, dar pana la urma asa este iarna.

Cetatuia

Majoritatea celor care vin in Cluj–Napoca viziteaza acest obiectiv turistic extrem de important. Astfel, fie ca sunteti turisti, in trecere sau cetateni ai orasului Cluj–Napoca, va invitam sa vizitati Cetatuia.

Citeste si despre cel mai important obiectiv turistic din Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.