Cheile Turenilor – mereu la inaltime

Cheile Turenilor reprezinta o rezervatia naturala de tip mixt si o arie protejata de interes national. Cheile Turenilor se afla in judetul Cluj, la foarte mica distanta de orasul Turda ( aproximativ 8 km. ).

Cheile Turenilor – descriere

Cheile au o liungime impresionanta, mai exact 1850 m, peretii avand o inaltime cuprinsa intre 100 si 150 m. In peretii de la Cheile Turenilor se pot gasi mai multe cascade, marmite si cateva pesteri. Datorita reliefului dificil, Cheile Turenilor sunt relativ greu de strabatut. Aici exista numai putin de 29 de pesteri, toate de o frumusete rar intalnita.

Sfaturi utile pentru cei care viziteaza Cheile Turenilor

La fel ca orice chei si acestea pot fi destul de periculoase daca turistii se aventureaza in anumite conditii nepreilnice. In acest sens, cei care doresc sa viziteze Cheile Turenilor trebuie sa tina cont de cateva sfaturi utile. In ciuda faptului ca este un loc minunat, acesta poate prezenta foarte multe pericole atunci cand vremea este nefavorabila.

  1. Atunci cand vremea este ploioasa se recomanda mare atentie, deoarece traseul poate deveni extrem de alunecos.
  2. Turistii dornici de aventura sunt sfatuiti sa nu se aventureze in chei atunci cand debitul apei este in crestere.
  3. Cei care doresc sa parcurga tot traseul din chei trebuie sa stie ca in cateva locuri este nevoie de traversarea apei. Exista unele pasaje unde este nevoie ca turistii sa fie extrem de atenti pe unde traverseaza, pentru ca pe alocuri, pentru traversare va fi nevoie si de ajutorul mainilor.
  4. Informarea este absolut necesara inainte de parcurgerea traseului. Astfel, va putem preciza ca parcurgerea intregului traseu dureaza aproximativ o ora – o ora si jumatate, bineinteles in conditii meteo favorabile.

Cheile Turenilor – galerie foto

Vara este cel mai prielnic anotimp pentru vizitarea diferitelor obiective turistice montane. Persoanele care doresc sa-si petreaca un week-end in munte, sa aibe parte de peisaje superbe si de mult aer curat sunt invitati sa  vina la Cheile Turenilor. De aici pot face o vizita pana la Cheile Turzii sau de ce nu chiar si pana la Cheile Borzesti. O eventura in chei este ceva cu totul aparte, ceva ce nu poate fi uitat niciodata.

Deschis turiștilor fara taxă de vizitare.

 

Cheile Turenilor – mereu la inaltime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to top