Calatoria in universul magic al animalelor, pe notele compozitorului francez Camille Saint – Saëns, continua. Classic for Kids – Carnavalul animalelor, spectacol imaginat de Bogdan Vaida (pianist) si Anamaria Meza (compozitoare) ajunge in luna mai in urmatoarele spatii din Cluj si Maramures:

Scoala Gimnaziala nr.2 | Sighetu Marmatiei, 10 mai, ora 11:00

Scoala Gimnaziala „Florea Muresanu” | Suciu de Sus, 11 mai, ora 12:00

Sub Stejar | Targu Lapus, 12 mai, ora 14:00

Biserica Ortodoxa din Vechea | comuna Chinteni, 19 mai, ora 17:00

Caminul Cultural Vad | Vad, 15 mai, ora 12:00

Scoala Gimnaziala „Ioan Bujor” | Petrestii de Jos, 24 mai, ora 9:30

QUB Space | Cluj-Napoca, 25 mai, ora 12:00

Evenimentele de la asociatia „Sub Stejar”, Biserica Ortodoxa din Vechea si QUB Space sunt destinate publicului larg, iar accesul este gratuit, in baza unei rezervari pe  www.kids.classicunlimited.ro.

Copiii de la 7 la 12 ani vor porni intr-o aventura muzicala plina de verva, ludica si didactica si isi vor petrece timpul cu voiosie si folos printre instrumente. Gandit in 3 parti, Classic for Kids – Carnavalul animalelor prezinta: un miniconcert de pian cu povesti din lumea animalelor, un atelier interactiv de ritm si improvizatie si un exploratoriu de instrumente muzicale, care le permite celor mici sa descopere in mod ingenios gustul muzicii.

Miniconcertul si povestile care-l insotesc au ca scop atat stimularea curiozitatii copiilor fata de muzica clasica, facand-o accesibila si placuta in acelasi timp, cat si dezvoltarea imaginatiei. Piese muzicale adaptate nivelului lor de intelegere ii vor invata ce inseamna sa fii spectator la un concert, cum se asculta constient o lucrare muzicala si cum pot fi urmarite momentele acesteia.

Atelierul muzical isi propune familiarizarea copiilor cu ritmul prin folosirea tehnicilor de body percussion si a unor instrumente simple de percutie. Body percussion inseamna folosirea propriului corp ca instrument de percutie, antrenand atentia pe toate planurile: constientizare, concentrare, memorare si coordonare, pentru executarea unor scheme ritmice insotite de fragmente muzicale, adaptate nivelului de competenta al fiecarui grup de copii.

Exploratoriul de instrumente muzicale ii invita pe copii sa descopere specificul acestora prin intelegerea utilitatii lor si a felului in care se produc sunetele. Pentru curiosi si inventivi, organizatorii au pregatit idei si materiale pentru crearea de instrumente muzicale.

Bogdan Vaida aduce muzica clasica mai aproape de oameni prin turneul Classic Unlimited. El a absolvit Academia de Muzica din Cluj, apoi si-a continuat studiile in Germania, la Hochschule für Musik Freiburg. A cantat si a trait mult timp la Freiburg, unde, in 2015 a demarat proiectul Klassik Mittendrin. De atunci si pana in present, Bogdan Vaida a sustinut, in cadrul turneelor Klassik Mittendrin si Classic Unlimited, peste 100 de concerte in cele mai neasteptate locuri din Romania, Germania si Elvetia.

Anamaria Meza, compozitoarea care a scris piesa „Vanatoarea” si a pregatit atelierul de muzica pentru proiectul Classic for Kids, a colaborat de-a lungul timpului cu muzicieni si proiecte de exceptie: compozitoarea Violeta Dinescu (Oldenburg), mezzosoprana Christina Ascher si Janus Ensemble (Karlsruhe), pianista Claudia Bigos (Braunschweig), formatia Trio Contraste (Cluj-Napoca), „Young famous orchestra” (Cluj-Napoca), si, bineinteles, cu Bogdan Vaida in cadrul proiectului Classic Unlimited si Classic for Kids.            Classic for Kids – Muzica  Classic for Kids – Muzica