Cel mai mare acvariu din Transilvania este la Cluj – USAMV !

 

Acvariul de la Cluj – Napoca, USAMV are o structura impartita in 2 compartimente. Trebuie retinut faptul ca un  singur compartiment al acestui acvariu poate cuprinde un volum intre 200 si 300 de litri de apa. Acest acvariu  este format din 13 acvarii mai mici si este destinat indeosebi speciilor exotice de vietati marine. Al 2 lea compartiment al acvavriului de la USAMV este format dintr-un singur bazin cu un volum de apa deaproximativ 30 mii de litri. Acest acvariu a fost conceput indeosebi pentru speciile de pesti de la noi din tara. Acvariul nostru cu care ne mandrim este al 2 lea din tara noastra, dupa cel de la Tulcea.

Acvaristica.info

Se pare ca acvariul de la USAMV este una din principalele atractii turistice din orasul nostru mult indragit: Cluj – Napoca. Nu doar ca este si un important obiectiv turistic al Clujului , dar este si un important spatiu de cercetare a diferitelor specii de pesti, fie ca este vorba de pesti de la noi din tara sau de pesti exotici. Vietuitoarele care isi duc traiul in acvariul de la USAMV se pot declara fericite, deoarece bazinele dispun de un sistem automat de oxigenare si recirculare a apei. O vizita in orasul Cluj – Napoca si implicit si la acvariul de la  USAMV, ne poate incanta extrem de mult si totul se datoreaza intregului mediu acvatic de care dispune.

Ce putem vedea la acvariul de la USAMV ?

 

Cei care aleg sa viziteze acvariul de la USAMV vor fi extrem de incantati, pentru ca aici vor gasi peste 150 de specii de pesti. Totodata, se mai pot observa numeroase specii de pesti exotici si pesti autohtoni. Oaspetii acvariului de la USAMV pot admira si cele 6 specii de pesti Piranha, ( 3 dintre ele avand o greutate de peste 1,5 kg ), iar acesti pesti sunt tinuti intr-un acavriu separat, pentru ca dupa cum bine stim, specia Piranha devoreaza toti pestii. Tot la acvariul de la USAMV putem vizualiza si cateva specii de broaste testoase, foarte frumoase.

Programul de vizitare:

Luni: închis

Marţi – vineri: 10-16

Sambata – Duminica (cu programare): 10-14.

Programarile pentru weekend se pot face zilnic, de luni pana vineri, de la ora 10 la 16, la telefon 0264-596384, int. 114.

Va asteptam cu drag!

CIteste si despre: istoria Clujului