De acum, orasul biciclistilor nu mai este doar un vis. Cei care vor sa vada daca chiar este adevarat sunt invitatii nostru in cel mai frumos oras din tara: Cluj – Napoca. Din anul 2015, orasul Cluj – Napoca a devenit orasul biciclistilor. Acesta este un lucru bun deoarece, pe langa faptul ca mersul pe bicicleta ne ajuta sa ne mentinem in forma, se reduce semnificativ si poluarea.

De ce orasul biciclistilor

Biciclete Cluj

Cluj – Napoca a capatat aceasta denumire si din pricina faptului ca in acest oras isi duc traiul de zi cu zi foarte multi pasionati de ciclism. In prezent in toate cartierele Clujului exista cel putin o pista de biciclete. Mai nou, aceste piste au fost amenajate foarte frumos in tot orasul si astfel biciclistii se pot deplasa fara nicio problema. Cluj – Napoca se mai numeste si orasul bicicilistilor, deoarece acesti participanti la trafic sunt extrem de respectati de catre toata lumea.

Orasul biciclistilor – avantaje

Bike Sharing Cluj

Intr-un  oras foarte aglomerat asa cum este Cluj  – Napoca, o bicicleta este binevenita pentru oricine. Cu ajutorul unei biciclete va puteti strecura printre coloanele interminabile de masini, asta chiar si in cele mai aglomerate perioade din zi. Plimbarea pe bicicleta inseamna sanatate pura. Absolut toata lumea este de acord ca sportul este izvor de sanatate. Mersul pe bicicleta este unul dintre cele mai interesante si sanatoase sporturi care se practica in ziua de azi. Spre satisfactia noastra si a tuturor cetatenilor orasului Cluj – Napoca, aici este un nucleu de tineri care se deplaseaza mai tot timpul cu bicicletele. Datorita acestui lucru, in ultima perioada de timp s-au amenajat piste noi de biciclete in tot orasul.

Un alt avantaj al mersului pe bicicleta este reprezentat de aerul curat care poate fi respirat chiar si in centrul orasului. Acest lucru se datoreaza in mare masura celor care renunta la depalasarea cu masina si aleg mersul pe bicicleta.

Orasul biciclistilor

foto

Orasul biciclistilor este un oras verde, un oras plin de viata si plin de oameni tineri. Orasul biciclistilor este cel mai frumos oras din tara noastra si singurul oras din Europa in care se respira cel mai curat aer. Multumim celor care se deplaseaza in fiecare zi pe bicicleta si contribuie semnificativ la transformarea in bine a Clujului.