Colecția AudioPuck se extinde cu noi înregistrări

Colectia AudioPuck

În această săptămână, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca lansează încă patru povești în cadrul „AudioPuck, poveștile copilăriei”/ „AudioPuck/Népek meséi”, proiect care face obiectul unui parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației și Cercetării.

Atât elevii care învață în limba română, cât și cei de la clasele cu predare în limba maghiară pot asculta gratuit, începând cu săptămâna 25-31 mai 2020, pe pagina AudioPuck de pe site-ul www.teatrulpuck.ro încă patru înregistrări.

Astfel, marți, 26 mai, au fost postate pe site-ul instituției clujene două povești audio: „Făt-Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, în lectura actriței Ramona Atănăsoaie și „A veres ökör/„Taurul roșu”, poveste englezească citită de Erdei Emese.

Prima poate fi ascultată aici:

De asemenea, povestea în limba maghiară se află aici:

Totodată, joi, 28 mai, va fi postată înregistrarea audio a poveștii „Muzicanții din Bremen”, de Frații Grimm, citită de Iulian Lungu. În plus, din aceeași zi va putea fi ascultat și „Nap és a Hold elrablása”/„Povestea Soarelui și-a Lunii”, basm indian înregistrat în lectura lui Domokos Szabolcs.

Ilustrația muzicală a poveștilor în limba română este asigurată de Attila Nagy, iar a celor citite în limba maghiară de Cebrát Szilárd.

Amintim că AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși „Puck”. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPasă #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua și pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.