Comedia Eu te cred, da’ tu ma minti!

Eu te cred da tu ma minti

Eu te cred, da’ tu ma minti! – comedie adaptata dupa “La Menteuse” de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues

“Eu te cred, da’ tu ma minti!” este o adaptare a piesei bulevardiere “La Menteuse” scrisa de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues.

Premiera initiala a avut loc pe 1 octombrie 1987, in regia lui Rene Clermont, la Teatrul “Petit Marigny” din Paris, dandu-i viata actori renumiti ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier si Genevieve Brunet.

Indiferent de trecerea anilor si schimbarile timpurilor, situatiile ilare oferite de spectacol raman extrem de la moda si gustate de public, fiind intangibile in fata oricarui trend trecator.

Situatiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele invartindu-se din situatie in situatie.

Piesa o are ca muza pe Jane, o faptura fermecatoare, cu o imaginatie inflacarata dusa spre mitomanie, care reuseste sa dezlantuie o cascada a dezastrelor prin depanarea incompleta a povestilor, situandu-le departe de realitatea simpla.

Patrick, baiatul ce o iubeste nu se asteapta ca realitatea sa fie distorsionata si astfel, crede deschis tot ceea ce ii impartaseste Jane, incercand, apoi, grabit sa rezolve probleme ivite, creand, la randul sau, si mai multe incurcaturi. In cadru este implicata si familia lui Jane, formata din tatal si sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea, sunt momente cand si ei sunt prinsi in tesatura minciunilor si, surprinsi fiind de situatie, continua sa brodeasca ducand, astfel, lucrurile catre un haos extrem de enervant pentu personaje dar comic si savuros pentru public.

In final, totul se termina cu bine, spre fericirea tuturor.

Data: 23 martie 2020, ora 19:00

Locatia: Casa de Cultura a Studentilor

Bilete online: ticketstore.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.