Companii internationale au recrutat la Cluj Tech Society

Cluj Tech Society

Cel mai mare eveniment de recrutare si employer branding in tehnologie din Romania a avut loc la Cluj

In perioada 15-16 noiembrie 2019, la BT Arena, a avut loc Cluj Tech Society, cel mai mare eveniment de recrutare si employer branding in tehnologie din Romania. La eveniment au fost prezente cele mai active companii din IT, inginerie si alte domenii conexe tehnologiei, majoritatea cu renume international. Pe parcursul celor doua zile, pe langa partea de recrutare, au avut loc conferinte, workshop-uri si chiar un hackathon. In plus, evenimentul a inclus si cinci turnee de esports, aduse de Digital Crusade.

Printre companiile prezente la eveniment au fost: Steelcase, Take off Labs, Amazon Web Services, Bloomberg, Big Data Engineering @Data Reply Germany, FME, Bannersnack, Hanna Instruments, Porsche Automotive si MSG Systems, punand la dispozitia celor peste 3500 de participanti, aproximativ 600 de locurile de munca in domeniul tehnic, pentru diverse specializari, competente si pregatire profesionala. In plus, Bloomberg a adus la Cluj o competitie internationala dedicata tinerilor absolventi in domeniul IT, competitie in urma careia, echipa desemnata castigatoare la Cluj Tech Society urmand a fi dusa, pe cheltuiala companiei, la Londra, la marea finala.

Editia din aceasta toamna a fost dedicata temei EduTech – Education and Technology, evenimentele conexe organizate de-a lungul celor doua zile, fiind concentrate in jurul acestei teme. Conferinta principala a adus pe scene speakeri internationali, printre care: Crux Connection, behavioral profiler and hostage negotiator FBI, Eden Lazaness, head of innovation la King’s College, Doru Supeala, autor MarkeThink si Diana Gergeanu, application arhitect si mentor IBM Romania. Acestea au fost completate de doua sesiuni de dezbatere la care au participat si Urania Cremene, specialist parenting, Maria Predoiu, co-fondator si CEO Qriser si Simona Motogna, prodecan Facultatea de Matematica si Informatica UBB.

In cadrul Cluj Tech Society a avut loc si hackathonul “EduHack”, la care au participat 40 de echipe cu 8 finaliste, ce au lucrat timp de 24 ore la prezentarea ideilor menite sa revolutioneze sistemul educational, utilizand tehnologia. Proiectul castigator a fost BWay, acest primind spatiu de co-work la Cluj Hub, mentorat din partea Digital Incubator si Activize, precum si periferice si gadgets din partea PC Coolers.

Digital Crusade, platforma de esport tournament lansata de Targul de Cariere in toamna anului 2018, a adus la Cluj Tech Society 5 competitii de esports: League of Legends 5v5, Counter Strike: Global Offensive 5v5, Teamfight Tactics, FIFA20 si Hearthstone si peste 600 de jucatori individuali sau in echipe. Premiile oferite echipelor castigatoare au insumat peste 2500 euro.

Cluj Tech Society a reunit companii, persoane in cautarea unui loc de munca, dar si pasionati de tehnologie si gaming, interactiunea directa dintre candidati, angajatori, speakeri si gameri constituind mediul perfect pentru a transforma ideile fiecaruia intr-o sursa de inspiratie pentru noi proiecte, dar si pentru dezvoltarea comunitatii IT din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.