Concert de colinde “Flori Dalbe”

Asociaţia Down – Centrul Educaţional Raluca organizează cea de-a VIII a editie a concertului de colinde “Flori Dalbe”, joi, 7 decembrie 2017, ora 18, la SALA CINEMA MARASTI, scopul acestui eveniment fiind acela de a aduce spiritul Craciunului in casele si in sufletele publicului clujean si nu numai. INTRAREA LIBERĂ.

La doar o zi dupa Mos Nicolae si cu putin inainte de venirea mult asteptatului Mos Craciun, ne-am propus sa va purtam pentru doua ore sufletele pe aripile colindelor, daruite cu drag de beneficiarii Asociatiei Down – Centrul Educational Raluca si invitatii lor! Vor interpreta: Corul Seminarului Ortodox, Ansamblul folcloric Someșul Apahida, Corul Junior Vip, Paula Rad, Maria Maier, Andrei Tibrea, Lorena Santa, Vasile Barboș, Patricia Labou si Ioana Moldovan.

Un moment artistic aparte al spectacolului va fi sustinut de beneficiarii Centrului Educational Raluca, impreuna cu voluntarii internationali din cadrul proiectului Up.

De asemenea, cu aceasta ocazie dorim sa va informam ca din dorinta noastra neobosita de a transforma în realitate ideea des auzită de incluziune sociala si pe piața muncii, in anul 2017 am reusit demararea unui atelier hand-made, un proiect pilot, ca loc în care persoanele cu Sindrom Down și alte nevoi speciale sa se simta acasă, sa aiba condiții de muncă conform nevoilor şi potenţialului lor. Scopul acestui atelier este de a infiinta locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati, precum si sustinerea financiara a centrului de zi, in care isi vor desfasura activitatea si cei care nu au capacitate de munca.

Astfel, se realizeaza o parghie de comunicare intre societate si persoanele cu nevoi speciale, demonstrand ca si in aceasta categorie umana exista potential. Toate eforturile Asociatiei sunt facute pentru ca ei sa nu mai fie acele persoane pe langa care trecem grabiti, incercati de un sentiment de mila sau, si mai grav, unul de indiferenta!

In realizarea acestui proiect este nevoie de implicarea noastra, a tuturor, pentru ca doar impreuna putem da valoare si sens vietii!

Beneficiarii Centrului, sub îndrumarea voluntarilor, au confecţionat diverse obiecte artizanale, care vor putea fi achiziţionate în cadrul evenimentului, în schimbul unor donaţii. Toţi cei care vor dori să sprijine munca noastra, vor putea face donaţii într-o urnă special amenajată la locaţia evenimentului.

Sponsorii lui Mos Craciun: NTT DATA, Micotex

Parteneri permanenti: Primaria Cluj Napoca, Primaria Comunei Apahida, TVR Cluj, Radio Romania Cluj, Simer Impex SRL, Restaurant Miko, PMA Invest, Catwalk, Cinema Marasti, Knox, Blitz Imobiliare, Cluj.com, I like Cluj.

Sindromul Down (trisomie 21) este o boală genetică, afecțiune cromozomială – o afecțiune din naștere, care este prezentă la copil încă din momentul conceperii, cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar. Toate persoanele cu Sindrom Down prezintă un anumit grad de dificultate de învățare (retard mental), care poate varia de la mediu la sever. Aproximativ la o treime din cazuri translocaţia se transmite de la unul din părinţi. Părintele este purtător, fără semne de boală, având material genetic normal, cu diferenţa că un cromozom 21 este ataşat de un alt cromozom. La om, sunt 23 de perechi de cromozomi în fiecare celulă, 46 în total. Un set de 23 de cromozomi se moștenește de la tată, iar celălalt set de 23 de la mamă. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta și este imposibil de apreciat în momentul nașterii cât de grav va fi.

Preotul Ioan Avram şi soţia acestuia, Adriana, şi-au investit toate economiile pentru a deschide primul centru de zi din judeţul Cluj pentru tineri cu sindromul Down, in urma cu sapte ani. Centrul a fost botezat după numele fiicei lor, Raluca, de 24 ani la acea vreme, care s-a nascut cu o anomalie genetica numita Sindrom Down.

Lupta pentru a face loc acestor oameni in lumea obisnuita este acerba si e nevoie de multa credinta in puterea lui Dumnezeu si daruire neconditionata. Daca in urma cu sapte ani spuneam timid “vom incerca sa le facem viata mai buna”, acum va spunem ca am reusit alaturi de voi, dragi concetateni si nadajduim intr-un grad de implicare tot mai mare, pentru ca altfel ideea de incluziune sociala si pe piata muncii nu este posibila.

Impreuna putem schimba vieti, asa cum spune sloganul nostru: DARUIND VEI DOBANDI – Nicolae Steinhardt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *